διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

3/10/2017

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΛΙ ΜΗ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ












ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Α.Ε.Ε.

ΕΦΚΑ

Μεγάλη ανακούφιση παροδικά η δημιουργία του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης και η αναπροσαρμογή της ασφαλιστικής εισφοράς με αναλογικότητα βάσει της φοροδοτικής δυνατότητας των αυτοαπασχολούμενων!
Ήδη από το 2013 είχαμε καταθέσει ανάλογες προτάσεις στη διοίκηση του ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ επί κυβερνήσεως Σαμαρά και υπουργίας Γεωργιάδη, και είχαμε ενημερώσει σχετικά την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα. Εισηγούμασταν μηνιαία εισφορά με πάγιο 100 € για όλους και από κει και πέρα ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του κάθε επαγγελματία για ασφάλιση και συνταξιοδότηση. Εκείνη την εποχή το έβρισκαν οι πολιτικοί υπερβολικό, όμως ήταν το μόνο ρεαλιστικό πλάνο. Επιμείναμε και ανανεώναμε τις σχετικές εισηγήσεις μας προς τον Τσίπρα, τον Καμμένο, αρμοδίους βουλευτές, επιτελείς και την κυβέρνησή τους, ενώ ενημερώσαμε σχετικά και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών πιέσεων, υπενθυμίσεων και κινηματικών αγώνων, ήρθε η ώρα μιας σχετικής δικαίωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.!
Τώρα πλέον η ασφαλιστική εισφορά κατατίθεται σε κοινό ταμείο κοινωνικής ασφάλισης, είναι μηνιαία και ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του ασφαλισμένου ελεύθερου επαγγελματία. Βέβαια το μέτρο έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα, όταν υπήρχε μεγαλύτερη άνεση στη μικρομεσαία αγορά, αλλά και τώρα είναι μια ανακούφιση για τον επαγγελματικό κόσμο.
Δεν ξέρουμε ακόμα ποια αποτελέσματα θα έχει μακροπρόθεσμα ο Ε.Φ.Κ.Α., πάντως παροδικά είναι μια ανάσα σε μια φάση ασφυξίας στην αγορά για τους αυτοαπασχολούμενους!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, 06/03/2017