διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

3/27/2014

NORTH PARK ....ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!





1.Ποιες ηλικιακές ομάδες στοχεύει να προσελκύσει το πάρκο; Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιο σχολείο να κάνει κάποιες δράσεις στις εγκαταστάσεις σας; Κι αν ναι, με ποιο τρόπο;

1. Οι δραστηριότητες του πάρκου απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε παιδιά ηλικίας από έξι χρονών και πάνω.
Σύντομα όμως, με κατάλληλες διαμορφώσεις, θα μπορούμε να δεχθούμε και παιδιά μικρότερης ηλικίας, τα οποία θα εκπαιδεύονται - προετοιμάζονται, ώστε μεγαλώνοντας να μπορούν να ενταχθούν ευκολότερα στις πιο εξειδικευμένες πίστες.
Το πάρκο από άποψη χωρητικότητας, μπορεί να φιλοξενήσει
από 40 έως 50 άτομα συγχρόνως, οπότε σίγουρα κάποιος σύλλογος ή σχολική ομάδα μπορεί να έρθει και να προπονηθεί στις εγκαταστάσεις μας.
Εμείς, όσον αφορά τα σχολεία, προτείνουμε κατ' αρχήν μία εκπαιδευτική επίσκεψη σε ώρες εκτός λειτουργίας του πάρκου (πρωινά), ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν σχετικά με τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν στο χώρο, στους κανόνες ασφαλείας και προστασίας που πρέπει να τηρούν (χρήση κράνους, προστατευτικών, κίνηση μέσα στην πίστα κλπ.)
Επίσης, στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής γίνεται και επίδειξη από τους εκπαιδευτές μας, ώστε τα παιδιά να δουν και να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες του πάρκου και των συγκεκριμένων αθλημάτων.

2.Τί αφορούν οι δραστηριότητες που υπάρχουν στο πάρκο;

2.  Οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν μέσα στο πάρκο είναι το Skate, τα Roller, το Scooter και το ποδήλατο BMX.
Στον εξωτερικό χώρο έχουμε διαμορφώσει δύο χωμάτινες πίστες, η μία είναι για εξοικείωση  σε άλματα με ποδήλατο, και η δεύτερη, το λεγόμενο pump track, είναι και πάλι για ποδήλατο (dirt, BMX, mountαιn), και βοηθάει γενικότερα στην εξοικείωση του αναβάτη με το ποδήλατο, και βέβαια με το χρόνο μπορεί να γίνει ένα άριστο εργαλείο κανονικής προπόνησης.


3.Υπάρχουν κάποια απαιτούμενα προσόντα ή δεξιότητες που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να ασχοληθεί με αυτές τις δράσεις;

3. Η μόνη προϋπόθεση που χρειάζεται από όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα παραπάνω αθλήματα - δραστηριότητες είναι κατ' αρχήν να του αρέσουν και να διαθέτει υπομονή και επιμονή, όπως βέβαια συμβαίνει και με όλες τις άλλες δραστηριότητες.


4.Υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από προπονητή για κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί;

4. Επειδή κανένας δεν είναι εξοικειωμένος με κάτι αντίστοιχο, αφού το συγκεκριμένο πάρκο είναι το πρώτο κλειστό Skatepark της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων, και η πίστα προϋποθέτει κάποιες δεξιότητες τις οποίες πρέπει κάποιος να τις μάθει ώστε να μπορεί να κινηθεί με άνεση και ασφάλεια, εμείς προτείνουμε σε όλους ανεξαιρέτως μία πρώτη επαφή - μάθημα, διάρκειας μίας ώρας, με συνοδεία κάποιου εκπαιδευτή.
Κάποιος βέβαια αρχάριος θα χρειαστεί ενδεχομένως και δεύτερο ή και τρίτο "μάθημα".
Από κεί και ύστερα, μπορεί να έρχεται μόνος του και να προπονήται μόνος του.
Για παιδιά που θέλουν να εξελιχθούν περαιτέρω υπάρχει τμήμα ακαδημίας που λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση.

5.Έχουν διοργανωθεί κάποια πρωταθλήματα για τις δράσεις που προσφέρετε;

5. Από την έναρξη λειτουργίας του πάρκου έως σήμερα, ενάμιση χρόνος περίπου, έχουν διοργανωθεί αρκετά events για κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όλα με μεγάλη επιτυχία.

Το ωράριο λειτουργίας του πάρκου είναι:
Παρασκευή 16.00' - 24.00'
Σάββατο 11.00' - 23.00'
Κυριακή  11.00' - 23.00'
Τα μαθήματα αρχαρίων γίνονται Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00' - 17.00' κατόπιν συνεννόησης.
Ολες τις σχολικές αργίες επίσης το πάρκο λειτουργεί 11.00' - 23.00'

Υπάρχει επίσης δυνατότητα οργάνωσης παιδικού πάρτι κατόπιν συνεννόησης.

Μπορεί να γίνει και αναφορά στο Site μας http://www.northpark.gr/ για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες.