διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

3/28/2017

Από τον αρχαίο μας ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτισμό γεννήθηκε ο ΔΡΥΜΟΣ και μετά ήρθε το πρόγραμμα ERASMUS .






















Με λίγα λόγια θα λέγαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Δρυμού , στους καθηγητές και στους γονείς , που 2 χρόνια τώρα μας  κάνουν υπερήφανους για τον πολιτισμό που διδάσκουν σε μας και στην Ευρώπη .
Χωρίς φανφάρες , τρομπέτες και ταμπούρλα ,χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές ίντριγκες ,μόνο με την
θεατρική παράσταση  ( ΟΡΈΣΤΕΙΑ ) , κάτω από την καθοδήγηση επιφανών καθηγητών και την συνδρομή γονέων μας έδειξαν τον δρόμο προς τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ .






















Δείτε ένα κομμάτι από την ανακοίνωση του σχολείου του ΔΡΥΜΟΥ ........

( ............ Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας μετά από αίτηση μας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή  κατά το σχ.έτος 2014-15 με κωδικό 2015-1-βε01-κα219-013198_3 και τίτλο:
« “Si l’Orestie m’était contée” …. Quand le théâtre jette des ponts vers les apprentissages et devient un enjeu pédagogique.» :
«”Αν μου είχαν διηγηθεί την Ορέστεια”…… Όταν το θέατρο aνοίγει νέους δρόμους μάθησης  και γίνεται ένα παιδαγωγικό στοίχημα»
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ως εταίρος σε πρόγραμμα ERASMUS Key plus 2, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Η διοργανώτρια χώρα του προγράμματος είναι το Βέλγιο και συγκεκριμένα το σχολείο Athénée  Royal που βρίσκεται στην πόλη Thuin δυτικά των Βρυξελλών. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι: α)Η Ιταλία β) Η Ελλάδα.
Η Ιταλία συμμετέχει με το Liceo Gatto που βρίσκεται στην Αγρόπολη Καμπανίας. Η Ελλάδα συμμετέχει με το Γ/σιο Μυγδονίας καθώς και με το Γυμνάσιο του Αρμενίου Λάρισας.
   Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 (δύο) έτη, συγκεκριμένα από 1-9-2015  έως 1-9-2017 και θα περιέχει δραστηριότητες κατανεμημένες στα 4 σχολεία καθ’ όλη την διάρκεια των δύο ετών............)

ΤΟ αποτέλεσμα των προσπαθειών ..... αυτό ...........
κείμενο από το δελτίο τύπου του σχολείου .....

...............Εμπεδώνουμε την ευρωπαϊκή διάσταση της σχολικής μας μονάδας με ένα δεύτερο ERASMUS, αυτή τη φορά Erasmus Plus KA1 - Κινητικότητα  Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης [Erasmus+ Mobility for School Education Staff], με τίτλο:

«CLIL - Τ.Π.Ε. : Από τη θεωρία στη σχολική πράξη! Μαθαίνω, παρατηρώ και εφαρμόζω, για μια δυναμική διδασκαλία με επίκεντρο το μαθητή!». Το Σχέδιό μας, με στόχευση ενταξιακού και καινοτόμου χαρακτήρα, απέσπασε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία και θα πραγματωθεί με την επιλογή των παρακάτω επιμορφωτικών δραστηριοτήτων: α) «Δημιουργική διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη μέθοδο CLIL» (Creative Teaching in the Secondary CLIL Classroom) στην Αγγλία, Oxford, β)  «Σεμινάρια επιμόρφωσης και δομημένος κύκλος μαθημάτων με επίσκεψη μελέτης» (Training Seminar & Structured Study Visit to Schools/Institutes) στη Ιρλανδία, Dublin και γ) «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση»  (ICT for teaching : A practical course to incorporate Information Technology into Teaching) στην Αγγλία, Leeds. Μετά την πετυχημένη κινητικότητα στην Οξφόρδη, αναμένουμε το Φεβρουάριο την επόμενη δραστηριότητα, αυτή τη φορά στο Δουβλίνο.

Έτσι γράφετε η ιστορία .......

Φωτογραφίες από το γεύμα που παρέθεσαν τα παιδιά μας στους νέους φίλους από το Βέλγιο ,Ιταλία και Λάρισα ......