διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

9/08/2016

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2016
ДВИЖЕНИЕ  ГРЕКО-РОССИЙСКОЙ  ДРУЖБЫ 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.09.2016:

 Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, επέτειος της αντιμοναρχικής επανάστασης στην Αθήνα, διάλεξαν οι αρχές να εγκαταστήσουν άγαλμα της Βασίλισσας Όλγας (ΟЛГΑ ΚΟΗСΤΑΗΤИΗΟΒΗΑ ΡΟΜΑΗΟΒΑ) στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Αγίας Τριάδος, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τον Σχινά το 1913 ο αγγλόφιλος σύζυγός της Γεώργιος Α’, δίπλα στον ανδριάντα και το μνημείο του, κοντά
στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Το άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων από γρανίτη και ορείχαλκο είναι δωρεά της Πανρωσικής Στρατιωτικής Ιστορικής Ένωσης, και τα αποκαλυπτήρια κλήθηκε να κάνει ο Ρώσος υπουργός πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνσκι (ΒЛΑДИΜИΡ ΜΕДИΗСΚИ) στις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ και συλλαλητηρίων κατά της λιτότητας και της κυβέρνησης. 


       Ατυχής η επιλογή των Ρώσων. Η Όλγα Ρωμάνοφ έχει γερμανική ρίζα από την Πρωσία, και έδωσε γερμανική παιδεία στον γερμανόφιλο γιό της Κωνσταντίνο Α’, ο οποίος ακολουθούσε τυφλά τις εντολές των Γερμανών που στήριζαν τους Τούρκους, με αποτέλεσμα να γίνει υπαίτιος των μεγάλων συμφορών της Ελλάδας, του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής, που προκάλεσαν τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ανατολής, Ιώνων, Ποντίων, Θρακών. Γι’ αυτό και ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ δύο φορές από την Ελλάδα!


       Θα μπορούσαν να κάνουν άγαλμα την Ελληνίδα τσαρίνα ΖΩΗ−ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ, σύζυγο του τσάρου Ιβάν Γ’ του Μεγάλου και γιαγιά του Ιβάν Δ’ του Τρομερού, η οποία ήταν πολύ μορφωμένη και δυναμική και βοήθησε στη θεμελίωση του Κρεμλίνου και των δομών ενός ισχυρού ρωσικού κράτους. Ή τον πρίγκιπα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗ από τον Πόντο, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ή τον Κυβερνήτη ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ιδρυτή του Ελληνικού Κράτους. Ή τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ, δημοφιλή Έλληνα πολιτικό ηγέτη από τον Πόντο  
       Από καλλιτεχνικής πλευράς το άγαλμα είναι καλαίσθητο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. Αντί να κάνουν παραγωγικές επενδύσεις να δώσουν εργασία στους Έλληνες πολίτες, ανασύρουν φαντάσματα του παρελθόντος και κάνουν φτηνή προπαγάνδα με ακροδεξιούς τελάληδες!  
Facebook: ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2016