διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

9/02/2016

ΣΕΡΒΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ! Η Σερβία κάλεσε τις χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να επανεξετάσουν την απόφασή τους.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
 2016

ДВИЖЕНИЕ  ГРЕКО-РОССИЙСКОЙ  ДРУЖБЫ 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.09.2016:
ο Σέρβος υπουργός εξωτερικών  Ίβιτσα Ντάτσιτς (ИΒИЦΑ ДΑЧИЋ) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε και όσες χώρες δεν αναγνώρισαν την μονομερή ‘ανεξαρτησία’ του Κοσσυφοπεδίου να μην υποκύψουν να το κάνουν, γιατί αυτό θα βοηθήσει τον διάλογο ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα. «Αυτό που αντιμετώπισε η Σερβία το 1998-9 θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει οποιαδήποτε χώρα», τόνισε.
Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ, ΟΜΩΣ Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ FYROM ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει το
ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, ενώ η Ρωσία και η Κίνα είναι αρνητικές απέναντι στην αναγνώρισή του. Το Κόσσοβο είναι ισλαμικό κρατικό μόρφωμα που διοικείται ουσιαστικά από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
       Στις 28/8/2016 επισκέφτηκαν το Μούσιστ Κοσσυφοπεδίου 150 Σέρβοι κάτοικοι που εκδιώχτηκαν από εκεί το 1998, προκειμένου να τελέσουν λειτουργία με το παλαιό ημερολόγιο στο ναό της Παναγίας. Ήρθαν αντιμέτωποι με όχλο μουσουλμάνων που τους προπηλάκισε, και με την παρέμβαση της αστυνομίας αποχώρησαν σώοι χωρίς να λειτουργήσουν.
       Επίσης, μουσουλμάνος φωτογραφήθηκε προκλητικά στο ταφικό μνήμα του Μάρκο Ίβκοβιτς (ΜΑΡΚΟ ИΒΚΟΒИЋ), 15χρονου Σέρβου που δολοφονήθηκε από Τούρκους στον Γαλατά, όπου διεξαγόταν το 2014 παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Γαλατά Σεράι, προκαλώντας όξυνση στις σερβοτουρκικές σχέσεις.   
Facebook: ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2016