διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

9/14/2016

Εισαγγελική παρέμβαση για το προσφυγικό στο Ωραιόκαστρο


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ανακοίνωση του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σύμφωνα με την οποία θα προβεί σε κατάληψη του σχολείου να έρθουν σε αυτό παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις δομές της περιοχής και οι σχετικές δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση.
Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για
ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη:
  • το μέρος που αφορά στην απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους
  • τις δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή αντιδράσεις πολιτών για το προσφυγικό, που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές».
Θυμίζουμε ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου απέρριψαν τις κατηγορίες αυτές.