διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

9/07/2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ KUNG FU & KICK BOXING. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο MASTER ΙΝΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η  ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ KUNG FU & KICK BOXING.

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο MASTER   ΙΝΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 ΠΛΗΡ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 6979178119



Από που προέρχεται το όνομα Παγκράτιο;
Το όνομά του προέρχεται από το ΠΑΝ + ΚΡΑΤΟΣ που δηλώνει αυτόν που κατέχει την εξουσία, αυτόν που νικά με την απόλυτη δύναμη-γνώση. Κατά τον Πλούταρχο ευφευρέτης του Παγκρατίου είναι ο Θησέας, ο οποίος με το Παγκράτιο νίκησε τον Μινώταυρο και κατά τον Παυσανία ο Ηρακλής


Γιατί ένας νέος ή μία νέα να ασχοληθεί με το Παγκράτιο “Aθλημα;
Για όλους τους λόγους και τα οφέλη, τα οποία έχει ένα άτομο, που κάνει οποιοδήποτε άθλημα, αλλά με πρωταρχικό και κυρίαρχο, το γεγονός, πως πρόκειται για την πλέον αξιόπιστη δραστηριότητα, σε

ότι αφορά την συμπλοκή δύο ανθρώπων. Για τον Έλληνα νέο και την Ελληνίδα νέα, υπάρχει μια επιπλέον παράμετρος, να ασχοληθούν με το Παγκράτιο “Aθλημα, αφού αποτελεί Εθνική κληρονομιά.

Τι είναι το Παγκράτιο “Αθλημα.
Είναι Ολυμπιακό άθλημα της κλασσικής αρχαιότητας, και μάλιστα θεωρούνταν το κορυφαίο αγώνισμα της διοργάνωσης. Κατά τον ιστορικό Φιλόστρατο, ήταν «των εν Ολυμπία το κάλλιστον» ( το καλύτερο στην Ολυμπία). Είναι πλέον αξιόπιστη αθλητική δραστηριότητα, η οποία αποδίδει την προσπάθεια δύο ανθρώπων, να εξουδετερώσει, ο ένας τον άλλον, με κτυπήματα και λαβές. Δηλαδή πρόκειται για μονομαχία, χωρίς όπλα, με χρήση όλων των μελών του ανθρώπινου σώματος.
Ο σχολιαστής του Πλάτωνα παρουσιάζει το Παγκράτιο “Aθλημα, ως ατελή πάλη και ατελή πυγμή. Με την απαγόρευση των κτυπημάτων, στην προσπάθεια δύο ανθρώπων, να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλον, έχουμε ως αποτέλεσμα:
α) το άθλημα της πάλης, το οποίο είναι επίσης Ολυμπιακό άθλημα της κλασσικής αρχαιότητας, και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
β) το Ιαπωνικό Judo, άθλημα της σύγχρονης εποχής, και από το 1964 στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Με την απαγόρευση των λαβών, στην προσπάθεια δύο ανθρώπων, να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλον έχουμε:
α) το άθλημα της πυγμαχίας, το οποίο είναι επίσης Ολυμπιακό άθλημα της κλασσικής αρχαιότητας, και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
β) το Κορεάτικο Taekwon-do, άθλημα από το 1945, και από το 2000 στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, το οποίο κυρίως αξιοποιεί τα πόδια. Όμως στην κλασσική αρχαιότητα υπήρξε ο παγκρατιαστής Νικόστρατος ο Κύλιξ, ο οποίος κατέβαλε τους αντιπάλους του με το πτερνίζειν (κτύπημα με τη φτέρνα).
γ) το Ιαπωνικό Karate, το οποίο αποδέχεται πως το Παγκράτιο Άθλημα είναι πρόγονός του.
δ) Το Kick Boxing.

Υπάρχουν πολλές και εμπεριστατωμένες έρευνες, πως οι ρίζες όλων των αμερικανικών και ασιατικών μαχητικών τεχνών΄, ξεκινούν από το Παγκράτιο Άθλημα της Αρχαίας Ελλάδας. Το Παγκράτιο Άθλημα δεν είναι ένα ακόμη άθλημα πολεμικών τεχνών, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα. Είναι το πρώτο άθλημα του είδους, από τότε που ο άνθρωπος εμφανίστηκε στον πλανήτη γη, και όλα τα άλλα ακολούθησαν ή ως αντιγραφές, ή ως μεταγενέστερες επινοήσεις. Όλες οι άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες, όταν το Παγκράτιο παιζότανε ως άθλημα σε Ολυμπιάδες (Πρώτη ιστορική καταγραφή το 648 π.Χ.), κινούνται στην σφαίρα του μύθου και του θρύλου, ως πολεμικές τέχνες. Αθλήματα έγιναν 2.500 χρόνια, περίπου, αργότερα.