διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

8/31/2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ο αψυχολόγητος εναγκαλισμός της Τουρκίας, γκάφα (;) ολκής Ρωσίας και Δαμασκού, επέτρεψε στην Άγκυρα να εισβάλει στη Συρία, όχι για να πολεμήσει τους συμμάχους της ισλαμιστές, όχι τόσο για να εξοντώσει τους Κούρδους που ούτε στα κρατικά της εδάφη δεν μπορεί, αλλά κυρίως για να μείνει στη Συρία και να την κατακτήσει όπως το 1511, που μας θύμισε στο μήνυμά του ο Ερντογάν!! 
Ο Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία είναι οι κατεξοχήν εκφραστές του σύγχρονου ισλαμοφασισμού. Από τους νεοφιλελεύθερους αριστερούς και δεξιούς δεν μας ξαφνιάζει που τον στηρίζουν, αφού διαχειρίζονται συμφεροντολογικά τις νεοφασιστικές εκδοχές. Όμως εκπλήσσει η σύγκλιση προς το νεοφασισμό, και ειδικά προς τον ισλαμοφασισμό από
θιασώτες του σινορωσικού άξονα, αριστερούς και μη, με κορύφωση τον ανεκδιήγητο Μαδούρο.
Το ΡΚΚ είναι μαρξιστικό-λενινιστικό επαναστατικό κίνημα με τεράστια απήχηση στην μεγάλη πλειοψηφία του Κουρδικού Λαού αλλά και σε άλλες εθνικές κοινότητες των περιοχών δράσης του (Πόντιοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι κλπ). Ένοπλος τομέας του είναι οι Δυνάμεις Λαϊκής Προστασίας (ΗPG). Οι Ενώσεις Λαϊκής Προστασίας (YPG) είναι ο ένοπλος τομέας του κουρδικού σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), οτσαλανικού βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη Συρία, που συμμετέχει ηγετικά στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασικό εχθρό του ISIS. Εφαρμόζουν στις κοινότητές τους αρχές της άμεσης και της λαϊκής δημοκρατίας, τηςισότητας των δύο φύλων και της ισονομίας των διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Σε πολλά θυμίζουν την αυτό-οργάνωση των Ζαπατίστας. Στο πολιτειακό εισηγούνται το δημοκρατικό ομοσπονδιακό μοντέλο. Μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν το μοντέλο οργάνωσης εξελίχτηκε σε πλουραλιστικό και συλλογικόΟι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για το αυτονόητο: για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ τους!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, 28/08/2016