διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

5/07/2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Α.Ε.Ε.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ Σ/φε Αλέξη Τσίπρα,


Ικανοποιητικά μεγάλο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών, πέρα από ιδεολογικές καταβολές, σε υποστήριξε και σε ψήφισε λόγω εμπιστοσύνης στις εξαγγελίες σου, γεγονός που καταδεικνύουν και οι αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μία από αυτές τις εξαγγελίες είναι και η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας στον χώρο του εμπορίου, για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εμποροϋπαλλήλους. Για το ίδιο θέμα δεσμεύτηκε απέναντί μας και ο κυβερνητικός σου εταίρος Πάνος Καμμένος.
Η εργάσιμη Κυριακή 3 Μαΐου υπήρξε παταγώδης αποτυχία. Η συντριπτική πλειοψηφία, σχεδόν οι πάντες στον κλάδο μας πανελλαδικά δεν εργάστηκαν, ακόμη και πολλά καταστήματα αλυσίδων παρέμειναν κλειστά! Γιατί: α) δεν χρειάζονται τα 10ήμερα προσφορών, αφού πλέον έχουμε
προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου! β)ακόμη και οι μεγαλομέτοχοι εμπορικών επιχειρήσεων κατάλαβαν ότι η οικονομική δυσπραγία που προκάλεσε η μνημονιακή 5ετία, δεν δικαιολογεί πρακτικά ούτε 8 ούτε 52 Κυριακές!
Δεν αρκεί η ακύρωση της άτοπης υπουργικής απόφασης Γιακουμάτου K1-1119 (ΦΕΚ 1859/7-7-2014) για τις 52 Κυριακές εργασίας. Η φιλολαϊκή κυβέρνηση, που με πολλούς αγώνες και προσδοκίες φέραμε στην ηγεσία της χώρας μας, οφείλει να καταργήσει το άκαιρο άρθ. 16 του Ν. 4177/2013, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4314/2014, άρθ. 108 για 8 Κυριακές, διότι μόνο σύγχυση προκαλεί στον εμπορικό κόσμο, αλλά και στους πολίτες καταναλωτές.
Από την πλευρά μας οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούμε για την τόνωση της ύπαρξής μας, όχι κυριακάτικη εργασία, αλλά:   
  1. Στο επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο να υπάρξει νέα κατηγορία ασφαλιστικής εισφοράς, χαμηλότερη από τις ισχύουσες, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων σ/φος Δημήτρης Στρατούλης.
  2. Να υπάρξει αποδέσμευση της ρύθμισης των παλαιών οφειλών από την καταβολή των τρεχουσών εισφορών, και ειδικά για όσους συναδέλφους διαβιούν στα όρια της φτώχειας βάσει του Ν. 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση, προσωρινό πάγωμα των οφειλών.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Συντονιστικό Αγώνα Π.Α.Ε.Ε.
FACEBOOK: RIZOSPASTIKI ANANEOSI