διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/25/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΕΥΑΘ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Α.Ε.Ε.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΕΥΑΘ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε αλλεπάλληλες καταγγελίες συναδέλφων για εμπαιγμό τους απ’ την Δημοτική Αρχή Ωραιοκάστρου κι απ’ τους υπαλλήλους στα ταμεία είσπραξης λογαριασμών της ΕΥΑΘ. Μελετήσαμε τις καταγγελίες, καθώς και τις σχετικές επερωτήσεις και τοποθετήσεις του συναγωνιστή δικηγόρου Γρηγόρη Εδιρνέλη, Δημοτικού Συμβούλου κι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή». Παράλληλα αναθέσαμε θεσμική διερεύνηση του ζητήματος στο νομικό τομέα της Παράταξής μας.
Διαπιστώσαμε ότι οι υπάλληλοι της ΕΥΑΘ ζητούν από τους ανυποψίαστους κι ανενημέρωτους καταναλωτές να καταβάλλουν το ποσό των 150 € έκαστος για υδρόμετρα που είχαν τοποθετηθεί προ ετών (2008) στο δήμο Ωραιοκάστρου, βάσει μιας δικαστικής απόφασης την οποία ωστόσο δεν δημοσιεύουν. Η αλήθεια είναι ότι
βάσει της σύμβασης διακανονισμού οφειλής μεταξύ ΕΥΑΘ και Δήμου Ωραιοκάστρου (2010) το χρέος έχει εξοφληθεί από τον Δήμο και μάλιστα η ΕΥΑΘ οφείλει να επιστρέψει το πόσο των 73,32 € σε κάθε καταναλωτή. Η διοίκηση Γαβότση του Δήμου αδιαφορεί για το ζήτημα που επιβαρύνει τους καταναλωτές νερού και σημειώνεται συλλογική αντίδραση δημοτών. Παράλληλα προβληματίζει η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των υπαλλήλων της ΕΥΑΘ σε βάρος των δημοτών που είχαν υποστηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων ΕΥΑΘ «Σώστε το Νερό» – όχι ‘Σώστε το υπαλληλίκι μας σε βάρος σας’!
Ακόμη πιο σκανδαλώδες είναι ότι το νερό που παρέχει η ΕΥΑΘ στη Μυγδονία δεν είναι πόσιμο και τελεί επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη του το Συντονιστικό Αγώνα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ καλεί τους συναδέλφους μας στον Δήμο Ωραιοκάστρου να ΜΗΝ καταβάλλουν τα 150 €, και να ζητούν στα ταμεία της ΕΥΑΘ την εξαίρεση αυτού του ποσού από τον λογαριασμό όπως δικαιούνται!

FACEBOOK: RIZOSPASTIKI ANANEOSI