διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

1/15/2015

Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  ΑΛΜΠΑΝΗΣ
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Β΄ Θεσσαλονίκης

Καθηγητής Χημείας - Τεχνολογίας Ελέγχου και Προστασίας Περιβάλλοντος
Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 



Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ
Οι σημερινές εκλογές είναι σημαντικές γιατί διακυβεύεται το μέλλον της χώρας σε κρίσιμη πολιτική, οικονομική και κοινωνική περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το λαό ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Προσθέτει επιπλέον στην πρόταση του «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπολοίπου του χρέους καθώς και περίοδο χάριτος με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ένα
σχέδιο ασφάλειας για τη χώρα, την ανάκαμψη και τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα αποκαθιστά ταυτόχρονα και σταδιακά όλες τις αδικίες του μνημονίου.
Οι μεγάλοι άξονες επάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η χώρα, κοινωνία και οικονομία, στον αντίποδα των μεγάλων, διαχρονικών παθογενειών που μας έφεραν ως εδώ, είναι: στροφή στην παραγωγή, δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ κοινωνικών ομάδων, κοινωνική αλληλεγγύη σε αυτούς που η κατάρρευση τους πέταξε στη γωνία και μια μεγάλη ανασυγκρότηση του κράτους που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της. 
Χωρίς επίλυση του παραγωγικού προβλήματος που προκαλεί το δημοσιονομικό πρόβλημα, η δημοσιονομική προσαρμογή μετατρέπεται σε σισύφειο άγος οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων. Το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας είναι η ανάταση και αναδιάρθρωση του παραγωγικού της ιστού.
Χωρίς αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, με παρασιτικά στρώματα δεμένα με το κράτος να διαβιούν πάνω από την παραγωγική τους προσφορά, εξαργυρώνοντας την πολιτική πρόσοδο που έχουν διαχρονικά εξασφαλίσει, δεν μπορεί να υπάρξει η αναγκαία κοινωνική συναίνεση, η προϋπόθεση για την ανόρθωση της χώρας
Αυτές οι εκλογές πρέπει να οριοθετήσουν την περίοδο του «παλιού». Ο δρόμος μπορεί να είναι ανηφορικός και δύσκολος αλλά μπορούμε να τον περπατήσουμε με σύνεση, συνοχή και αποφασιστικότητα μέχρι την επιτυχία.
Με τις σκέψεις αυτές αποφάσισα και είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης με διάθεση να προσφέρω σύμφωνα με την εμπειρία την τοπική Αυτοδιοίκηση, τη λειτουργία ερευνητικών φορέων, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως πρύτανη και τις γνώσεις μου ως καθηγητή Χημείας στο γνωστικό αντικείμενο των «Τεχνολογιών  Ελέγχου και Προστασίας Περιβάλλοντος.


Θεσσαλονίκη 13-1-2015