διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

5/03/2013

Επίσκεψη στο Αγιο όρος.

Με πρωτοβουλία του υπό διευθυντού του 2ού δημοτικού σχολείου Γαλήνης Ωραιοκάστρου Παπαδόπουλου Παναγιώτη ,πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική- προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο όρος στις 20/04/13-21/04/13 .Δεκαπέντε μαθητές της Στ τάξης με τους πατεράδες τους με συνοδό τον κύριο Παπαδόπουλο -σύνολο 30 άτομα- επισκέφθηκαν την Ιερά μονή Ξενοφώντος.
Οι πατέρες της μονής καλοδέχτηκαν το group και με περισσή υπομονή ανέλυσαν διάφορα θέματα μοναχισμού στα παιδιά ,απήντησαν στις ερωτήσεις ,άνοιξαν το μουσείο με σπάνια εκθέματα ιστορικής σημασίας ,και έβγαλαν ιερά λείψανα για προσκύνηση .Επίσης το group έγινε μάρτυρας βάπτισης ενός Βέλγου πρώην καθολικού -μεταφραστή της Ε.Ε-από τις Βρυξέλλες .Η βάπτιση με την ιερότητα και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει έγινε στο λιμανάκι της μόνης .
Ο ηγούμενος έδωσε τα συγχαρητήρια του για τα παιδιά που παρέμειναν κόσμια έχοντας πλήρη συναίσθηση του χώρου .
Η προετοιμασία ,η επίβλεψη και εν γένει η όλη επιτυχία ανήκει στους εκπαιδευτικούς -συνοδούς της εκδρομής και κυρίως στον Παπαδόπουλο Παναγιώτη .
Πρωτοβουλίες που κοσμούν την κοινωνία μας και προάγουν σε χαλεπούς καιρούς το ήθος και τις θρησκευτικές παραδόσεις της χώρας μας .
Μπράβο .Καθιερώστε το .  
exoristos .