διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

11/16/2012

Θα ξηλώσει τα κηδειόχαρτα και τα ενοικιαστήρια ο δήμος Θεσσαλονίκης


Την απόφαση του να... ξηλώνει από τον ερχόμενο μήνα τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια ακινήτων, καθώς και τα κηδειόχαρτα από κολόνες, στάσεις του ΟΑΣΘ, δέντρα και άλλα δημόσια σημεία της Θεσσαλονίκης, γνωστοποίησε ο δήμος.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση,  ο νόμος για την παράνομη αφισοκόλληση (2946/2001) θα εφαρμοστεί αυστηρά και οι παραβάτες (ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, μεσίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων που βάζουν από μόνοι τους ενοικιαστήρια κ.λπ.) θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις νόμιμες κυρώσεις (τσουχτερά πρόστιμα).

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, δήλωσε στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" πως ήδη έχουν ενημερωθεί εκπρόσωποι των κτηματομεσιτών και των ιδιοκτητών γραφείων τελετών, από τους οποίους ζητήθηκε να εφαρμόζουν στο εξής αυστηρά το νόμο, προκειμένου να μπει τάξη στο χάος.

Αντιδράσεις πάντως, προκάλεσε μεταξύ των ιδιοκτητών γραφείων τελετών η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να εφαρμόσει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τον υπάρχοντα νόμο. Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργολάβων Τελετών Θεσσαλονίκης και Προαστίων, Φάνης Μπαμπούλας, έκανε λόγο για παράλογη απόφαση και σημείωσε ότι οι οικογένειες λένε στους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών σε ποια σημεία να βάλουν τα κηδειόχαρτα.

«Η απόφαση είναι παράλογη και απορώ πώς το σκέφτηκαν. Στο εξωτερικό, όταν αποβιώνει κάποιος, ενημερώνονται οι οικείοι με προσκλήσεις, αλλά η τελετή μπορεί να γίνει και μετά μία εβδομάδα. Εδώ δεν υπάρχει χρόνος για προσκλητήρια, αφού η κηδεία μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα. Οι οικογένειες μας λένε σε ποια μέρη σύχναζε ο αποθανών, ώστε να βάλουμε εκεί τα κηδειόχαρτα», είπε ο κ. Μπαμπούλας.

Για εφαρμογή του νόμου που πρέπει να γίνει σεβαστή έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Καπόν. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη, αφού μαζί με τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια από τους δημόσιους χώρους θα φύγουν και οι παραμεσίτες.

«Ο δήμος θα εφαρμόσει τον ισχύοντα νόμο για την παράνομη αφισοκόλληση και το αποτέλεσμα θα είναι να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. Το μέτρο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού θα καταπολεμηθεί και η παραμεσιτεία. Ενα άλλο θετικό που βγήκε από τη συνάντηση είναι ότι στο εξής θα μπορεί ο σύλλογός μας με χαμηλό αντίτιμο να παρουσιάζει κάποια διαφημιστικά μηνύματα στις στάσεις του ΟΑΣΘ», είπε ο κ. Γεωργάκος.

Στην αναγκαιότητα να μπει τάξη στην άναρχη αφισοκόλληση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστας Χαϊδούτης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι κακώς μέχρι στιγμής δεν έγινε κάποια ενημέρωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων γι' αυτό το θέμα από το δήμο. «Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργαστούν με το δήμο και άλλους φορείς, για να σταματήσει αυτή η άσχημη εικόνα. Ωστόσο, προτού φτάσουμε στα πρόστιμα, ο δήμος θα πρέπει να ενημερώσει επαρκώς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Διαφορετικά θα μιλάμε για ένα νέο αιφνιδιασμό και μία νέα στοχοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Θα ζητήσουμε συνάντηση με εκπροσώπους του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να τους παρουσιάσουμε και τις δικές μας απόψεις, αφού εμείς είμαστε οι εντολείς των μεσιτών», είπε ο κ. Χαϊδούτης.

*Πηγή: agelioforos.gr