διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

11/18/2012

O λόγος της επίσκεψης Φούχτελ στο Ωραιόκαστρο


Αιφνιδιαστικά άλλαξε η ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης αδελφοποίησης του Δήμου Ωραιοκαστρου με τον Δήμο Detmold της Γερμανίας, όπου παραβρέθηκε και ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας Χ. Φούχτελ.
Ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 19:00 το απόγευμα, τελικά έγινε στις 16:00.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Ράδιο Θεσσαλονίκη με τον Δήμαρχο Ωραιοκαστρου Δημήτρη Σαραμάντο ο δήμαρχος σημείωσε πως η ώρα της εκδήλωσης άλλαξε αιφνιδιαστικά λόγω φόρτου εργασίας των κυρίων Φουχτελ και Στυλιανιδη.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν πληροφορίες για συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους δήμους την ώρα της εκδήλωσης, οπότε η αλλαγή ώρας δεν αποκλείεται να έγινε και για την
αποφυγή των κινητοποιήσεων.

"Άρον άρον" υπέγραψαν συνεργασία Ωραιόκαστρο Ντέτμολντ παρουσία Φούχτελ. Παρουσία του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χάνς-Γιοάχιμ Φούχτελ και του έλληνα υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη πραγματοποιήθηκε χθές η εκδήλωση υπογραφής συμφώνου αδελφοποίησης και συνεργασίας ανάμεσα στους δήμους Ωραιοκάστρου και Ντέτμολντ του ομόσπονδου κρατιδίου Ρηνανίας και Βεστφαλίας.
Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, αλλά για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να γίνει τρεις ώρες νωρίτερα.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, το σύμφωνο που υπογράφηκε προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την ανάπτυξη επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Φούχτελ, ο οποίος  χαιρέτησε την «υποδειγματική συνεργασία» μεταξύ των δύο δήμων και υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός στην πρωτοβουλία.
Έφεραν τον Φούχτελ τρεις ώρες νωρίτερα σήμερα μετά τα χθεσινά...
Στο μεταξύ, έγιναν τρεις συλλήψεις για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου...
Μετά τα όσα έγιναν χθες, έξω από κτίριο της ΔΕΘ, σήμερα το απόγευμα, σε προγραμματισμένη εκδήλωση για την αδερφοποίηση του Δήμου Ωραιοκάστρου με Γερμανικό Δήμο, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να... λάβουν τα μέτρα τους.
Έτσι, τοσο ο κύριος Φούχτελ, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι της εκδήλωσης, μαθαίνουμε ότι πήγαν... τρεις ώρες νωρίτερα!
Στο μεταξύ, έγιναν τρεις συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια.
Δυο συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ και ένας δάσκαλος συνελήφθησαν, για τα όσα έγιναν χθες και την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου, στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά και οι τρεις προσήχθησαν μετά τα όσα έγιναν έξω από κτίριο της ΔΕΘ όπου θα διεξαγόταν ελληνογερμανικό συνέδριο, όταν συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ προπηλάκισαν τόσο του Γερμανό πρόξενου στη Θεσσαλονίκη όσο κι άλλων μελών της γερμανικής αντιπροσωπείας.
Όμως η προσαγωγή έγινε σύλληψη όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Εις βάρος ενός 53χρονου, ενός 39χρόνου και ενός 47χρονου σχηματίστηκε δικογραφία. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις, αφού ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθούν όσοι εμπλέκονται στα επεισόδια.
Οι συγκεντρωμένοι τον έβρισαν και πέταξαν μπουκάλια νερό και καφέδες στον Γερμανό πρόξενο, αλλά εκείνος όταν πια είχε περάσει η... μπόρα, αντιμετώπισε το ντροπιαστικό περιστατικό με χιούμορ, λέγοντας πως μάλλον κάποιος ήθελε να τον καλέσει για καφέ.

Φούχτελ: Δεν θα μας σταματήσουν οι διαδηλωτές. Μπουτάρης: Συγγνώμη για τα επεισόδια
Απολογιστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία συνεδρία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ήταν ο...
Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας, Γ. Φούχτελ και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης.
Φούχτελ: Οι διαδηλωτές δεν θα μας σταματήσουν
Στην αντιπολίτευση και τους διαδηλωτές αφιέρωσα μέρος της ομιλίας του ο Γερμανός Υφυπουργός, λίγο πριν πέσει η αυλαία της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν οδηγούν στο μέλλον αυτή τη χώρα. Λυπάμαι που οι ομάδες της αντιπολίτευσης πολεμούν το έργο αυτής της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο της Συνέλευσης. Δεν θα αφήσουμε τους διαδηλωτές να μας σταματήσουν. Η βία δεν επιτρέπεται στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φούχτελ. Αναφερόμενος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση την αποκάλεσε ευφυή ανακάλυψη.
Μπουτάρης: Συγγνώμη για τα επεισόδια
Ως οικοδεσπότης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους συμμετέχοντες στη Συνέλευση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χώρο της ΔΕΘ από εργαζόμενους ΟΤΑ.
«Συγγνώμη για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην πόλη. Ήταν κακή σύμπτωση το ότι συνέπεσε η Συνέλευση με τις ανακοινώσεις του Μνημονίου. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω την προσπάθεια σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μας αποκαλούν δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός συστήματος που πεθαίνει. Πρέπει να το σκοτώσουμε κι άλλο» κατέληξε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στους διαδηλωτές.
23 ΔΗΜΑΡΧΟΙ "ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ" ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κυπριώτη
οι 23 αιρετοί είχαν «κρυφές» συναντήσεις με τον Γερμανό εκπρόσωπο Χανς Φούχτελ σχεδιάζοντας το μεγάλο ξεπούλημα. Γεγονός που κατά τον ίδιο επισημαίνεται και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η λίστα των δημάρχων και λοιπών αιρετών που συναντήθηκαν, με τον Γερμανό ανθύπατο χερ Φούχτελ:
Δήμαρχος Πάτρας Ιωάννης Δημαράς,
Δήμαρχος Βέροιας Χαρά Ουσουλτζόγλου,
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,
Δήμαρχος Νάξου Εμμανουήλ Μαργαρίτης,
Δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης,
Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,
Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης,
Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,
Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης,
Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,
Δήμαρχος Κέρκυρας Ιωάννης Τρεπεκλής,
Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Επίσης:
Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης,
Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου,
Μπότση Σταυρούλα δήμαρχος Σουλίου,
Βρυζίδου Παρασκευή δήμαρχος Εορδαίας,
Δανιηλίδης Σίμος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,
Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,
Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων,
Λαμπάκης Ευάγγελος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,
Μουζάς Δημήτρης δήμαρχος Ορεστιάδας,
Σαραμάντος Δημήτρης δήμαρχος Ωραιόκαστρου, και
Βαφειάδης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
* Δημήτρης Κυπριώτης: Πρώην Στρατιωτικός Σύμβουλος στον ΟΑΣΕ ( Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη), πρώην ειδικός συνεργάτης του Κάρολου Παπούλια, και μεταξύ άλλων Αντιπρόσωπος Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην δυτικοευρωπαϊκή ένωση, Εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ.α, ενώ ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον Καλλικράτη.