διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/27/2018

Ένας χρόνος ακόμη για Δημοτικές Εκλογές !! Ίσως και κάτι παραπάνω !!!

Ο χρόνος διοίκησης Γαβότση φτάνει στο τέλος , εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια εικόνα πως είναι τα πράγματα σήμερα και τι σενάρια επικρατούν !
Μέχρι και  σήμερα έχουμε τους εξής υποψηφίους για τον Δήμο Ωραιοκάστρου  .
 Αστέριο Γαβότση , τωρινός Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ,  ο οποίος δηλώνει πως θα <<  κατέβει >>  για δεύτερη 5ετία .
Σαραμάντος Δημήτριος , πρώην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου , δηλώνει ........ΠΑΡΩΝ !!
Τσακίρης Παντελής , Πολιτευτής με την Ν.Δ , δηλώνει έτοιμος για να αναλάβει τον Δήμο !!
Πολυχρονίδης Ανέστης , πρώην  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων , σχηματίζει την δική του ομάδα !!
Θέμελης Άγγελος , πάντα υποψήφιος στο Ωραιόκαστρο !!
Παπακωσταντίνου Γιώργος , δηλώνει υποψήφιος !!
Φυσικά όλοι οι υποψήφιοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το νέο νομοσχέδιο που θα ισχύσει στις ερχόμενες εκλογές , .........της απλής αναλογικής !!!
Είναι ένας καινούργιος νόμος που θα ευνοήσει τις συμμαχίες και θα ενισχύσει τις συνεργασίες !!
Φυσικά όλοι θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στις 2 πρώτες θέσεις αλλά καμία παράταξη δεν θα  περάσει το 25% του εκλογικού σώματος , και σε πολύ εξαιρετική περίπτωση να φτάσει μέχρι το 27%.
Μια σοβαρή υποψηφιότητα είναι του τωρινού Δήμαρχου , Γαβότση Αστέριου , αν και η διοίκηση του δεν
μπορούμε να πούμε πως ήταν από τις καλλίτερες των τελευταίων ετών , παρόλα αυτά δεν παύει να έχει τον μηχανισμό στα χέρια του . Ο κ. Γαβότσης μας έχει αποδείξει πως όταν χάνει ανθρώπους από την παράταξη του , έχει τον τρόπο να τους αντικαθιστά .
Πολλά τα λάθη , πολλές υποσχέσεις που δεν τήρησε , πολλές παραλήψεις και πολλές ίντριγκες εσωκομματικές τα 4 χρόνια της διοίκησης του . Πάντα όμως κρατάει έναν κορμό από συμβούλους που αν χαθεί ο Γαβοτσης ξέρουν και αυτοί πως θα βρεθούν στα << αζήτητα >> της πολιτικής σκηνής .
Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις . Ο Γαβότσης λοιπόν μπορεί να υποσχεθεί , μπορεί να φέρει και άλλα ονόματα κοντά του και αν αποφύγει τον ύφαλο των δικαστηρίων , βάζει την παράταξη του υποψήφια για τις 3 πρώτες θέσεις .

Η δεύτερη υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην Δημάρχου , κ .Σαραμάντου Δημητρίου .
Είναι ένας πολιτικός που έχει υπομονή και επιμονή , δεν έκανε σκληρή αντιπολίτευση τα χρόνια Δημαρχίας Γαβοτση , είναι μετριοπαθής , ξέρει πότε πρέπει να επιτεθεί και πότε να αμυνθεί .
Ο κ .Σαραμάντος είναι παλιός και έμπειρος  πολιτικός  , έχει διατελέσει πολλές φορές δήμαρχος , δεν έχει ανασφάλειες και δεν τον φοβίζουν οι συνεργασίες είτε αυτές που θα γίνουν μαζί του είτε και με τους αντιπάλους του . Βάζει λοιπόν και αυτός μια σοβαρή υποψηφιότητα για τις 3 πρώτες θέσεις .

Η Τρίτη υποψηφιότητα είναι η έκπληξη που ακούει στο όνομα ,  Τσακίρης Παντελής , είναι νέος πολιτικός ,ήπιων τόνων  ,μεθοδικός ,με πολύ υπομονή και έχει στοχεύσει στους νέους ανθρώπους του Δήμου Ωραιοκαστρου .
Ο κ . Τσακίρης διετέλεσε πρόεδρος Νοσοκομείου επί Ν.Δ , είναι πτυχιούχος   << πολιτικών επιστημών >> , τον εμπιστεύονται μικροί και μεγάλοι , αυτοί που θέλουν αλλαγή και αυτοί που θέλουν να φύγουν από το κατεστημένο . Ο κ . Τσακίρης μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει πολιτικό ρεύμα , δεν χρειάζεται κανένα πολιτικό χρίσμα , έχει πολιτικό ευρωπαϊκό λόγο , και βάζει την παράταξη του υποψήφια  για τις 3 πρώτες θέσεις .

Ένα μεγάλο όνομα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι και ο κ. Πολυχρονίδης Ανέστης , πολιτικός που μόνο έργο έχει να επιδείξει στο Ωραιόκαστρο . Ένας πολιτικός που αγαπάει τον τόπο του και υπηρετεί ακούραστα τα συμφέροντα του Δήμου . Φημολογείται πως θα είναι ο νέος αρχηγός της << Αλληλεγγύης Ανατροπής >> . Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως θα κάνει την ποιο καλή << μεταγραφή >> αν πάρει τον Ανέστη για << αρχηγό >> . Σίγουρα από το 9% που είχε με επικεφαλή τον κ. Εδιρνέλη , με τον Ανέστη θα έχουν άνοδο τα ποσοστά τις παράταξης . Μπορεί να είναι άνετα το τέταρτο κόμμα αλλά μπορεί να είναι και το αουτσάιντερ σε μια δύσκολη αναμέτρηση .

Ο κ. Παπακωσταντίνου δηλώνει έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση , βλέπει όμως πως η παράταξή του έχει πάρει μια καθοδική πορεία , δυστυχώς για τον ίδιο , έχουν αποχωρήσει από την παράταξη του πρωτοκλασάτα ονόματα και έχουν προσχωρήσει στην παράταξη Γαβοτση και σε άλλες παρατάξεις . Ο κ. Παπακωνσταντινου δηλώνει πως θα αντικατασταθούν .... << Ίδωμεν >> .
Ο κ. Παπακωσταντινου πρέπει να απαντήσει στον κόσμο του Ωραιοκαστρου , τι ήταν αυτό που τον έκανε στις προηγούμενες εκλογές να έχει τόσο Μένος για τον  Σαραμάντο ? Άλλωστε έλεγε << να φύγει η λαίλαπα Σαραμαντος >> και να υποστηρίξει με τόσο παθός τον κ. Γαβοτση . Η δεύτερη ερώτηση  ,του κόσμου του Ωραιοκαστρου , είναι τι έγινε   και έβγαλε η παράταξή Παπακωσταντινου το ίδιο Μένος και στον Γαβοτση μετά τις εκλογές ?
Φυσικά οι πολίτες του Δήμου δεν ξεχνάνε τους ανθρώπους του κ. Παπαπκωσταντινου να έχουν στους ώμους τους , τους εκλεγέντες του Γαβότση .
Ας εξηγήσει και ο Δήμαρχος κ. Γαβοτσης τι εννοούσε λέγοντας πως μπορεί  να ξεδοντιασει τον κ. Παπακωσταντινου !!! Είναι ερωτήματα που μένουν αναπάντητα !!
Έχουμε λοιπόν την τότε  κακή με πάθος στήριξη Παπακωσταντινου στον κ Γαβοτση και την μετέπειτα σκληρή και στείρα αντιπολίτευση . Έχουμε τραμπουκισμούς από ανθρώπους του σε πολίτες του Δήμου , έχουμε αλαζονεία και παλαιοκομματικές απαρχαιωμένες πολιτικές μεθόδους .
Με όλα αυτά δεν βλέπουμε την παράταξη του κ. Παπακωσταντινου πάνω από  το 9% .
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι και ο ρυθμιστής πλέον γιατί ούτε ο Σαραμαντος θα ήθελε , μετά από αυτό που έπαθε , αλλά ούτε και ο Γαβοτσης γιαυτό που τράβηξε μετά τις εκλογές .

Ο κ.Θέμελης ξέρει εκ των προτέρων τα ποσοστά του , δε περιμένει κάτι παραπάνω από αυτά που παίρνει πάντα , ελπίζουμε να δούμε αντιπολίτευση από την μεριά του λίγο  ποιο τοπική και όχι τόσο γενική .

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ !!