διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

5/05/2016

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2016 ДВИЖЕНИЕ ГРЕКО-РОССИЙСКОЙ ДРУЖБЫ 2016 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 1ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2016





















ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2016
ДВИЖЕНИЕ  ГРЕКО-РОССИЙСКОЙ  ДРУЖБЫ 2016
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 1ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2016
Μετά από κοινωνικές ζυμώσεις, έχοντας μακρά πολιτική και οργανωτική εμπειρία, υπό την πίεση των εθνικών και διεθνών εξελίξεων, και με τη συμμετοχή, τη συμπαράσταση και την παρότρυνση εκατοντάδων συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας και ρωσόφωνων ομογενών μας, προχωρούμε στη συγκρότηση κι ενεργοποίηση της Κίνησης Ελληνορωσσικής Φιλίας 2016, με αφορμή το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, και συντάσσουμε την Ιδρυτική Διακήρυξή μας 1η Μαΐου 2016, Ημέρα Ανάστασης-Λαμπρής, κι Επανάστασης-Εργατικής Πρωτομαγιάς! 
        Η αγωνία, η εξαθλίωση κάθε είδους, οικονομική, ηθική, κοινωνική, εθνική, πολιτική, επαγγελματική, πολιτιστική, καθιστά την Ελλάδα μας έρημη χώρα, ανοχύρωτη πολιτεία, στο έλεος κάθε είδους τυχοδιωκτισμού κι εκμετάλλευσης εντός κι εκτός συνόρων. Οι Έλληνες αγανακτισμένοι, ανασφαλείς, ταλαιπωρημένοι, εξαπατημένοι από τα ψέματα και τον αυταρχισμό των πολιτικάντηδων, προσδοκούν μια ουσιαστική λύση, μια καθοριστική αλλαγή των πραγμάτων.
        Εάν είχε πραγματοποιηθεί η κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου η Ελλάδα θα είχε κερδίσει έσοδα για το Δημόσιο Ταμείο, μείωση της ανεργίας, αύξηση του τζίρου στην αγορά, προστασία των
συνόρων, διαφύλαξη της πληθυσμιακής ισορροπίας χριστιανών-μουσουλμάνων, διπλωματική αναβάθμιση διεθνώς. Ο Αγωγός δεν έγινε, η κυβέρνηση δεν τίμησε την υπογραφή της, τα κρατικά έσοδα μειώνονται, η ανεργία αυξάνει, η αγορά καταστρέφεται, τα σύνορα παραβιάζονται, το ΝΑΤΟ εγκαθιστά ισλαμικούς πληθυσμούς στην Ελλάδα, ειδικά στον Βορρά όπου το ποντιακό στοιχείο ήταν ως τώρα συμπαγές, στη διεθνή διπλωματία μας αντιμετωπίζουν σαν καθυστερημένους.
        Εάν είχε πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Σύρο ή στην Αλεξανδρούπολη, θα είχαμε μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στη Θράκη, στο Αιγαίο, και η τουρκική επιθετικότητα θα ήταν μικρότερη. Η βάση δεν έγινε, η κυβέρνηση δείλιασε, στη Θράκη και στο Αιγαίο το μουσουλμανικό στοιχείο ενισχύεται από τη μετεγκατάσταση ισλαμιστών, η τουρκική επιθετικότητα αυξάνει, οι παραβιάσεις είναι πολλές και φτάνουν ως την Αθήνα!
        Οι αγρότες όλο το χειμώνα ήταν στους δρόμους. Η Ρωσία έχει μια τεράστια αγορά και θέλει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει την αγροτική-εμπορική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας, και οι αγρότες υποφέρουν. Οι Δυτικοευρωπαίοι θέλουν να παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές τα αγροτικά μας προϊόντα για τις δικές τους αγορές, την ίδια ώρα που στη δική μας αγορά είναι πανάκριβα, δεν έχουμε σωστή διατροφή λόγω φτώχιας και οι αγρότες μας χρεοκοπούν.
        Η παραγωγή ρωσικών όπλων στην Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε γιατί η κυβέρνηση δείλιασε και δεν το προχώρησε. Η στρατιωτική συνεργασία με την Βουλγαρία απέναντι στην Τουρκία δεν προχώρησε. Ο στρατός στην Ελλάδα υπακούει μόνο στις διαταγές του ΝΑΤΟ, ασχολείται με την φιλοξενία και την φροντίδα των χιλιάδων ισλαμιστών που έρχονται καθημερινά κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ, τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά για τις χώρες του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Τουρκία, Γερμανία κλπ), πάντα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και κατ’ επέκταση σε βάρος των Βαλκανικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Κρατών. 
        Ο τουρισμός είναι πηγή ζωής για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Το ΔΝΤ με την υπερφορολόγηση και το ΝΑΤΟ με την ισλαμοποίηση τον κατέστρεψαν! Η Βουλγαρία πήρε μέτρα για την προστασία των Ρώσων τουριστών που την επισκέπτονται. Η Ελλάδα είναι ανίκανη να προστατέψει ακόμη και τους πολίτες της! Η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ καταστρέφουν τον ρωσικό τουρισμό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ποιος θα αποζημιώσει τον Έλληνα εργαζόμενο κι επαγγελματία; Μάλλον κανείς! 
        Επί δεκαετίες χιλιάδες ρωσόφωνοι Έλληνες των Ρωσικών Χωρών επιστρέφουν στις πατρογονικές εστίες τους στην Ελλάδα, και είναι ντροπή που δεν έχει ιδρυθεί Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας στις Φιλοσοφικές Σχολές της Ελλάδας! Η Ρωσία που γέννησε μεγάλους λογοτέχνες και φιλοσόφους που έγραψαν – με την ελληνικής προέλευσης γραφή των Ελλήνων Θεσσαλονικιών φιλολόγων-ιεραποστόλων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου – αριστουργήματα, που μόρφωσαν λαούς και άλλαξαν την Ιστορία του Κόσμου (Πούσκιν, Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Γκόργκι, Μπακούνιν, Κροπότκιν, Λένιν κ.ά.), δεν βρήκε ακόμη θέση στις Φιλοσοφικές Σχολές της Ελλάδας, όπου  έχει επιβληθεί και ηγεμονεύει η δυτική κουλτούρα και μόνο για να αναπαράγει την εξάρτηση της Ελλάδας από την Δύση!!
        Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα παρακμής, χασούρας και καταστροφικής κατρακύλας της Ελλάδας και των πολιτών της εξαιτίας της απαγόρευσης για περισσότερη συνεργασία και φιλία με τη Ρωσία.
        Μελετήσαμε το έργο και τη δράση μεγάλων Ελλήνων, εθνικών ηρώων και αγωνιστών, που έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψαν και υπέφεραν, για το συμφέρον του Ελληνισμού. Μελετήσαμε τις περιπτώσεις του Ευγένιου Βούλγαρη, του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού, του Ρήγα Φεραίου, του Ιωάννη Βαρβάκη, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Ιωάννη Καποδίστρια, του Ίωνα Δραγούμη κ.ά. Μελετήσαμε γιατί υποστήριξαν την Ελληνορωσσική Φιλία και τη συνεργασία των ορθόδοξων ανατολικοευρωπαϊκών λαών, ποιες ήταν οι προσδοκίες τους, αλλά και οι παρατηρήσεις και οι επιφυλάξεις τους. Για να μαθαίνουμε από τα καλά και συμφέροντα, και για να αποφεύγουμε τα λάθη και τα σφάλματα.
        Από τη στιγμή που θέλουμε ειρήνη, συνεργασία και σταθερότητα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας μας, μείωση της ανεργίας, αύξηση του εμπορίου, διάσωση της κρατικής οικονομίας, αμυντική δύναμη στα σύνορα, και δεν θέλουμε να βλέπουμε την Ελλάδα διαλυμένη όπως τις Ρωσικές Χώρες την εποχή του Γκορμπατσόφ και του Γιέλτσιν, ή  δεν θέλουμε να την δούμε διαμελισμένη όπως τη γειτονική Γιουγκοσλαβία επί Μιλόσεβιτς, ε τότε Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, και κατ’ επέκταση με τις φιλορωσικές δυνάμεις των Ανατολικών Χωρών, και η απομάκρυνση της Ελληνικής Δημοκρατίας από το καταστροφικό ΝΑΤΟ και την γερμανική Ε.Ε.    
        Είναι ανόητο, εκτός ιστορίας και γεωγραφίας, να μιλάμε για Ευρώπη, για Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης, χωρίς την Ρωσική Ομοσπονδία και τους συμμάχους της. Κοιτάξτε τον χάρτη της Ευρώπης και θα δείτε πως το μεγαλύτερο μέρος είναι η Ρωσία και η Λευκορωσία. Κοιτάξτε το κυριλλικό αλφάβητο και θα αναγνωρίσετε μέσα του το ελληνικό αλφάβητο. Η σχέση Ελλάδας-Ρωσίας είναι μοιραία και συμφέρουσα για τους Έλληνες. Ακόμη και η ανεπιτυχής ελληνική επανάσταση του Αλέξιου Ορλώφ το 1770 προετοίμασε την επιτυχημένη ελληνική επανάσταση του Αλέξανδρου Υψηλάντη το 1821. Η σοβιετική Ρωσία το 1947 μας έδωσε την Ρόδο. Η αμυντική συνεργασία με τη Βουλγαρία του Ζίβκοφ τη δεκαετία του ’80 μας έκανε κυρίαρχους τότε στο Αιγαίο. Μην τα ξεχνάμε όλα αυτά. 
        Δεν μας διακατέχει φιλορωσική εμμονή. Μας χαρακτηρίζει η επιμονή στο εθνικό συμφέρον και στην κοινωνική ευημερία όλων των Ελλήνων και του ευαίσθητου Ελληνικού Βορρά. Αντιλαμβανόμαστε ότι η ισλαμοποίηση, η αναγνώριση του ονόματος Μακεδονία, ολόκληρο ή σύνθετο, στον τίτλο των Σκοπίων, και άλλες υποχωρήσεις, είναι κίνδυνοι βίαιων ανακατατάξεων στην περιοχή, και δεν τις θέλουμε.      
        Σήμερα η Κίνα ξεκινά συνεργασία με την Ελλάδα στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια Πειραιά – Θεσσαλονίκης. Η Κίνα έχει στενό της σύμμαχο στην Ευρώπη τη Ρωσία. Άρα και την Ελλάδα συμφέρει να έχει στενή συμμαχία με τη Ρωσία εμπορικά, στρατιωτικά και διπλωματικά.
        Ποτέ δεν είναι αργά. Στόχος της Κίνησης Ελληνορωσσικής Φιλίας 2016 είναι να δώσει νόημα, ουσία και εφαρμογή στο Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016! Να ενημερώνουμε αντικειμενικά, πρακτικά, χωρίς προκαταλήψεις, ψέματα και δόγματα, τον Ελληνικό Λαό, γιατί έχει συμφέρον ο ίδιος και η πατρίδα του να γίνουν σύμμαχοι με τον Ρωσικό Λαό, για να έχει η Ελλάδα ασφάλεια, άμυνα, εμπόριο, κράτος.

Συντονισμός Δράσης
1 ΜΑΪΟΥ 2016