διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

3/11/2016

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  


                                                                Ωραιόκαστρο 11/3/2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016!
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας κ Γεράκη Βικτωρία  έκανε την εισήγηση και την παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στις Γυναίκες του Ωραιοκάστρου.
Απονομή τιμητικής πλακέτας για την προσφορά της στον αθλητισμό έκανε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ Γαβότσης Αστέριος στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Tae Kwon Do κ Κουτσού Ιωάννα, οι οποίοι χαιρέτησαν και την εκδήλωση. Χαιρετισμό της εκδήλωσης έκανε και ο
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κ Αταμιάν Πέτρος καθώς και ο Βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Περιφέρεια Θεσ/νίκης κ Καράογλου Θεόδωρος που μας τίμησε με την παρουσία του.
Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και το πλαισίωναν κυρίες που συμμετείχαν και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Κυρίες αξιόλογες που στήριξαν με το βάρος της προσωπικότητάς τους την συγκεκριμένη ημέρα. Ημέρα μνήμης. Μια ημέρα που πρέπει να αποτελεί αφορμή για δράση και για αγώνα κατάκτησης δικαιωμάτων.
Η κ Καραογλάνη Αναστασία άνοιξε το μέρος της βραδιάς που περιείχε ομιλίες ως εκπαιδευτικός και απήγγειλε ποιήματα από τη συλλογή της, συνέχισε η κ Τζίκα Αναστασία με την ιδιότητα της μητέρας, η κ Ζάνταλη Σωτηρία εκπαιδευτικός και ηθοποιός ερμήνευσε αποσπάσματα από το θεατρικό-ποιητικό έργο με τίτλο «γυμνοί» της κ Καραογλάνη Αναστασίας. Χαιρετισμό έκανε η κ Καστανοπούλου Μαρία Πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων της μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και η ζωγράφος-αγιογράφος κ Γιαγκουνίδου-Κασίδου Κυριακή.
Στις κυρίες απονεμήθηκαν ως αναμνηστικά δώρα για την συμμετοχή τους, τα συλλεκτικά μαντήλια και οι συλλεκτικές καρφίτσες της Επιτροπής.
Απολαύσαμε τις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Μέγας Αλέξανδρος» με μαέστρο την κ Αναστασιάδου Αναστασία, του Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Λητής της οποίας τη διεύθυνση και τη διδασκαλία έχει ο μουσικός κ Ασδρές Ραφαήλ και της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου «Eu Choralis», την οποία προετοιμάζει η εκπαιδευτικός μουσικής κ Γεράση Άννα και διευθύνει ο μουσικολόγος κ Κωνσταντινίδης Αντώνης με την κ Λιθοπούλου Δωροθέα στο πιάνο.
Η ομάδα χορού Φλαμένγκο του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Νεοχωρούδας της οποίας πρόεδρος και χορογράφος είναι η κ Αρμουτίδου Τριάδα  έκλεισε την εκδήλωση με τον δικό της μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο που κυριολεκτικά μας ταξίδεψε.
Στις χορωδίες και στην ομάδα Φλαμένγκο απονεμήθηκαν πίνακες ζωγραφικής που απεικόνιζαν την αφίσα της εκδήλωσής μας, ως αναμνηστικό δώρο για την συμμετοχή τους, οι οποίοι φιλοτεχνήθηκαν εθελοντικά από μέλη της ζωγραφικής ομάδας της κ Κασίδου Κυριακής και της συνεργάτιδας και κόρης της Μαρίας, καθώς και στο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, στην Αντιδημαρχία και στην Επιτροπή.
Ακολούθησε μπουφές με κεράσματα και ποτά για τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ Γαβότσης Αστέριος, ο Βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ Καράογλου Θεόδωρος, οι Αντιδήμαρχοι κ Αταμιάν Πέτρος, κ Τσακαλίδης Ηρακλής, κ Καραστερίου Ευάγγελος, κ Δίγγαλης Θωμάς, κ Ιωσηφίδης Κυριάκος, οι Πρόεδροι κ Ζιακούλης Ηλίας, κ Χατζηαντωνίου Βαγγέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Παναγιωτίδης Χρήστος, κ Χατζηαγόρου Βαγγέλης, κ Λοκοβίτης Νίκος, κ Βαμβάκη-Λιμπατέ Χριστίνα, κ Πολυχρονίδης Ανέστης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ Σεκέρκας Παναγιώτης, κ Ίννου Στέλλα, κ Γκάτσης Αθανάσιος, κ Χατζηαντωνίου Τόλης, κ Λύσσα Βάσω, κ Ζήσης Παύλος,  κ Δελή Νέλλυ καθώς και την κ Ραφτοπούλου Ευγνωσία από τη Διαμεσολάβηση του Δήμου. Εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς του Δήμου μας, Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, Σύλλογος "fitness and dance",  Σύλλογος Φίλων Αυτισμού «ΕΛΠΙΔΑ», ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, ΄Ενωση και σύλλογοι  γονέων και κηδεμόνων καθώς και συνεργάτες του Δήμου Παύλου Μελά. Τα μέλη της Επιτροπής κ Ραφαηλίδου Άννα, κ Ιπλικτσόγλου-Υφαντίδου Κατερίνα, κ Κομνηνού Μαρία, κ Κέπετζη Ειρήνη, κ Χατζηγεωργίου Γιώργος και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες realoraiokastro, avatonpress, politesoraiokastrou, oraiokastronet.

Tέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τον πάτερ Νικόλαο της Κοιμήσεως, την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων και τον Πρόεδρο κ Τσακαλίδη Ηρακλή, την κ Κασίδου Κική, τους κυρίους Σαραμούρτση Χρήστο και Αντωνιάδη Παναγιώτη, τους υπαλλήλους στο εργοτάξιο του δήμου μας, το κέντρο κήπου Παπακώστα, που βοήθησαν εγκάρδια στα σκηνικά μας, την κ Κουφουπούλου Βάσια για την φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς, καθώς  όλες και όλους που μας τιμήσατε και μας στηρίξατε με την παρουσία σας!