διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

5/20/2015

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ από Ρωσικά και Σερβικά ΜΜΕ: “Τα Σκόπια θα γίνουν η νέα Ουκρανία”

skopia9

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, και το… σερβικό πρακτορείο ειδήσεων B92 News, τα Σκόπια έχουν εισέλθει σε έναν κυκλώνα…
Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, και το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων B92 News, τα Σκόπια έχουν εισέλθει σε έναν κυκλώνα εξελίξεων , ο οποίος προσομοιάζει με την κατάσταση στην Ουκρανία. Μάλιστα για το θέμα αυτό το σερβικό πρακτορείο επικαλείται έγκυρες πληροφορίες του ρωσικού τύπου στην Μόσχα , διευκρινίζοντας ότι η ΠΓΔΜ θα αποτελέσει την καινούργια αρένα της αντιπαράθεσης Ρωσίας και ΗΠΑ.
Το άρθρο ρωσικής εφημερίδας Kommersant, ανέφερε ότι η πΓΔΜ είναι «στα πρόθυρα της πιο σοβαρής σύγκρουσης» από την εποχή των εθνοτικών συγκρούσεων με τους Αλβανόφωνους στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Προσθέτει ότι η διαμαρτυρία αυτής της μεγάλης μάζας ανθρώπων της
αντιπολίτευσης στα Σκόπια την Κυριακή, προσομοιάζεται μόνο με τις διαδηλώσεις στο Κίεβο , αναφερόμενη σε αυτές ως το « σκοπιανό Μαϊντάν ».
Η σκοπιανή κρίση δεν ξέσπασε χωρίς λόγο πιστεύουν Ρώσοι ιθύνοντες, σημειώνοντας ότι πριν από μια δεκαετία η χώρα θεωρήθηκε ως πρωτοπόρα χώρα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ σήμερα βρίσκεται «στο τέλος της ουράς για την Ευρώπη, με κίνδυνο ακόμη να χάσει και το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας .
Σύμφωνα με την Kommersant », η Δύση φαίνεται να ανησυχεί σοβαρά για τα γεγονότα στην ΠΓΔΜ , ενώ η Μόσχα παρακολουθεί τα γεγονότα αυτά όλο και πιο προσεκτικά.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε στο Βελιγράδι την περασμένη εβδομάδα με Σέρβους αξιωματούχους , κατηγορώντας ανοικτά την Δύση για την προπαρασκευή μιας « πολύχρωμης επανάστασης» στα Σκόπια , επειδή η χώρα δεν έχει προσχωρήσει στις αντι-ρωσικές κυρώσεις.
Στις 16 Μαΐου, συνέχιζε το άρθρο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν πειστήρια ότι η πΓΔΜ ωθείται από «κύκλους» της δύσης μέσα στο χάος μιας « χρωματιστής περιδίνησης».
Σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti του Βελιγραδίου , συνελήφθη ένας πολίτης του Μαυροβουνίου με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, ο οποίος βοήθησε τους εξτρεμιστές Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο» στην επιχείρηση Κουμάνοβο, , κάτι το οποίο αρνούνται τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου , αλλά δεν πείθουν κανένα.