διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

12/30/2014

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ “PLAN B” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ:ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΖΕΦΡΙ-”ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ “ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ “ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ”-ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

samaras-venizelos-tzefri1

Το αναντίρρητο γνωστό σχέδιο επέμβασης του ξένου παράγοντα στη χώρα είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, μετά το γκρέμισμα της δοσίλογης κατοχικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και την πανωλεθρία του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βουλή με τους “168″ ψήφους στον πολύ λίγο και αντιπαθή κομματικό, Σταύρο Δήμα. Η ιστορία για όσους την γνωρίζουν καλά, επαναλαμβάνεται και οι εικόνες του μέλλοντος έρχονται πάλι από το παρελθόν. Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς το 1944, τα Βρετανικά άρματα εισέβαλαν στην Αθήνα και την ισοπέδωσαν ώστε οι “κομμουνιστοσυμμορίτες” να μην την “πουλήσουν στους Βούλγαρους και στους Σοβιετικούς”, όπως υποστήριζαν τότε τα τσιράκια του Τσόρτσιλ. Σήμερα με άλλα πρόσωπα και άλλες θεωρίες και
φτηνές δικαιολογίες, ο Αμερικανικός και Γερμανικός παράγοντας φαίνεται ήδη από τα τηλεγραφήματα αλλά και από δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών τους ότι δεν θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να ορίσει τη μοίρα του και να διαφεντέψει τις τύχες του, όπως αυτός θέλει. Ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, το “Εβραϊκό “συνδικάτο του εγκλήματος” αλλά και οι ευρωπαϊκές τοκογλυφικές συναγωγές των τραπεζικών κύκλων, έχουν ήδη αποφασίσει τον “άγνωστο πόλεμο” στην Αθήνα. Αυτή τη φορά η πρόφαση εν αμαρτίαις είναι η “διάσωση” του ευρώ αλλά και το πουγκί με τα δισεκατομμύρια που η Ελλάδα χρωστάει στο “κατοχικό δάνειο”. Έτσι άρχισαν τα μεγάλα σχέδια. Αυτό που διακινείται έντονα από το μεσημέρι της Δευτέρας είναι ότι η Ελλάδα δεν θα πέσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ με τα λάβαρα από τους “κομμουνιστοσυμμορίτες” που θέλουν να αλώσουν τη χώρα. Μια κυβέρνηση 165 βουλευτών με εταίρους τον τελειωμένο Σαμαρά, τον κινούμενο από ντόπια ολιγαρχικά συμφέροντα Σταυρό Θεοδωράκη, τον ξενοκίνητο από την Αμερικανική πρεσβεία, προδότη του Καστελόριζου, Γιώργο Παπανδρέου και πιθανόν τον Βενιζέλο που πηγαίνει όπου του υπαγορεύει το προσωπικό του συμφέρον αλλά και το πορτοφόλι του, θα έλυνε τα προβλήματα. Οι ξένες δυνάμεις άλλωστε ήταν “μανούλες” σε ανάλογα τερτίπια. Πολυκερματισμός και δόγμα ” διαίρει και βασίλευε”. Αυτός είναι λοιπόν ο στόχος τους. Και αυτό διαφαίνεται και από όσα ήδη διαδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα φερέφωνα τους.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τονίζοντας πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε.
«Στην ψηφοφορία για τον Έλληνα πρόεδρο ο πρώην επίτροπος Σταύρος Δήμας απέτυχε και στον τρίτο γύρο. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ εκβίασε νέες εκλογές» γράφει τοSpiegel στο πρωτοσέλιδο άρθρο στην ηλεκτρονική πύλη του -η είδηση των εκλογών είναι πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα γερμανικά μέσα. «Όχι μόνο η κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά και η ΕΕ, είχαν προειδοποιήσει» κατά των εκλογών, λέει το Spiegel προσθέτοντας ότι «φοβούνται θρίαμβο του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα που είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις».
Από την άλλη ο Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις προέβη στην ακόλουθη δήλωση από την Ουάσινγκτον: «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση του 6ης αναθεώρησης του προγράμματος το υποστηρίζεται από μια Διευρυμένη Χρηματοδοτική Διευκόλυνση (σ.σ.: εννοεί τον τύπο του τρέχοντος προγράμματος του ΔΝΤ που ονομάζεται EFF) θα συνεχιστούν μόλις υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες» .
Το ρεπορτάζ του CNN όμως για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, δείχνει προθέσεις: «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα», γράφουν. Τη στιγμή που η Ελλάδα κρατήθηκε εν ζωή έπειτα από δύο χρεοκοπίες το 2010 και το 2012, μέσω των προγραμμάτων διάσωσης των πιστωτών, τώρα αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση, έτσι όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά τις πρόωρες εκλογές. Το CNN σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αρνείται να ακολουθήσει το υπάρχον πρόγραμμα και κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλές στην Ελλάδα, ειδικά σε εκείνα τα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την ανεργία και τη μακροχρόνια ύφεση. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν πως αυτά που επαγγέλλεται είναι μη ρεαλιστικά και μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα κρίση που θα σημάνει και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Και εμείς ρωτάμε: Από πότε οι Αμερικανοί νοιάστηκαν για το ευρώ και για την παντοδυναμία του όταν κάνουν τα πάντα για να το διαλύσουν; Να ρωτήσουμε τον Τζέφρι γι αυτό την ώρα που θα ανακοινώνει νέο κόμμα.