διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

11/19/2014

Απαράδεκτοι , ( Γατάκια ) , μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι που δεν σέβονται τον κόσμο που τους έδωσε την ψήφο του .Ναι μιλάμε για τον Δήμο Ωραιοκάστρου του 2014....2015


Μιλάμε για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του οικονομικού προϋπολογισμού
Την 11-11-2014 .



 Ο επικεφαλής  της ( Αλληλεγγύης Ανατροπής ) Κ. Εδιρνέλης , ανέφερε και υποστήριξε με σθένος ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η οικονομική επιτροπή και ο αντιδήμαρχος κ. Τσακαλίδης δεν ήταν προϊόν ελεύθερης βούλησης και αυτοτέλειας αλλά υποταγή και υπακοή στους μνημονιακούς νόμους οι οποίοι καθιέρωσαν και επέβαλλαν το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των  Ο.Τ.Α..



 Σε όλη την διάρκεια της ανάλυσης του ακουγόταν  μικρο χάχανα,, ειρωνείες, γελάκια, αστειάκια, και ψιλοκοροιδίες .  Τους μιλούσε 
περί  «παρατηρητήριου» και ότι δηλαδή κάθε προϋπολογισμός περνά από τον έλεγχο του και μάλιστα κάθε μήνα πρέπει να δίνουν αναφορά σ’ αυτό για τα οικονομικά του Δήμου μας  .  Δηλαδή , σαν «καλοί μαθητές μπροστά στον δάσκαλο τους. Και αν δεν κάτσουν φρόνιμα τότε θα πέσουν και ξυλιές.»



Προφανώς οι περισσότεροι ήταν πλήρως ανημέρωτοι και άσχετοι και νόμιζαν ότι κάνει προπαγάνδα για τον ΣΥΡΙΖΑ . Ότι προσπαθούσε  να κατηγορήσει την κυβέρνηση και την διοίκηση του Δήμου. Κάποιοι όμως, όπως ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Καραστερίου και Τσακαλίδης και 1-2 ακόμα καταλάβαιναν πολύ καλά πως  τους έλεγε την αλήθεια και έκαναν την «πάπια». Οι υπόλοιποι ήταν απλώς κουκιά ή αδιάβαστοι και «ξερόλες».

Αυτοί είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε στον Δήμο Ωραιοκάστρου το 2015 . Δεν τους αρέσει η αλήθεια  , αυτούς ψηφίσαμε  , τα ( γατάκια ) , που ταμπουρώνονται πίσω από την ΝΔ και το Πασοκ . . Οι νέοι ( Γεωργιάδηδες ) που βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη , και νομίζουν ότι βλέπουν λιοντάρια . Καλλίτερα αφού μερικοί είστε άσχετοι , παιξτετο τουλάχιστον σοβαροί για να μην σας καταλάβουν οι υπόλοιποι πόσο ξερόλες είστε .


Σίγουρα δεν είναι όλοι έχουμε και αξιόλογους δημοτικούς συμβούλους  .



Για του λόγου το αληθές σας δείχνουμε  το παρακάτω  άρθρο , όπου 2 αυτοδιοικητικοί της κυβέρνησης  από την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) κατηγορούν και ξεμπροστιάζουν το «παρατηρητήριο των ΟΤΑ και μας δικαιώνουν απόλυτα.. Για αυτό οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι καλύτερα να διαβάζουν πρώτα ή να μάθουν να ακούνε και μετά να ειρωνεύονται..




ΚΕΔΕ: Σκληρή κριτική για το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας

 

 


Σκληρή κριτική στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον ρόλο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, άσκησαν στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, Κ. Ασκούνης, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης, που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης.
«Ας διορίσουν λοιπόν 325 Επιτρόπους, ως επικεφαλής των δήμων, να τελειώνουμε» είπε χαρακτηριστικα ο κ. Ασκούνης, ενω από την πλευρά του ο κ. Τζανακούλης ανεφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να βάζουν έναν διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των δήμων».
Σημειωνεται ότι με το σχέδιο νόμου, το Οικονομικό Παρατηρητήριο αποκτά το δικαίωμα να επεμβαίνει στους προϋπολογισμούς όλων των δήμων και, στην περίπτωση που οι υποδείξεις του δεν γίνουν σεβαστές, έχει το δικαίωμα να στερεί από τους δήμους το μερίδιό τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Επιπλέον, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου, αποδίδεται αστική και πειθαρχική ευθύνη στους αιρετούς και τους υπαλλήλους των δήμων.
 oraiokastrocity .