διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

7/30/2014

Ανάπτυξη τύπου Φαρ Ουέστ προωθεί η κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη 30/7/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ανάπτυξη τύπου Φαρ Ουέστ προωθεί η κυβέρνηση

- Μετά την κατάργηση των φορέων των Ρυθμιστικών Σχεδίων Θεσσαλονίκης και Αθήνας, την ίδια ημέρα που ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης παρουσίαζε στη Θεσσαλονίκη το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της περιοχής,
- Μετά την υποβάθμιση του ΡΣΘ με το ν. 4269/2014, σαν σχέδιο εξειδίκευσης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Κεντρικής Μακεδονίας,
ήρθε και η απόσυρση του ΡΣΘ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, από την ψήφισή του στη Βουλή και η παραπομπή του στις καλένδες.
Η απροσχημάτιστη αυτή παρέμβαση της ΝΔ, του κ. Καλαφάτη προεξάρχοντος, και η αποδοχή της από το ΠΑΣΟΚ με αιτιολογία ότι το ν. ΡΣΘ “αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης”, μαρτυρά τις πραγματικές τους επιδιώξεις που είναι:
η κατάργηση του εμποδίου της μείωσης των ζωνών επικινδυνότητας των εγκαταστάσεων Seveso της ιδιαίτερα εκτεθειμένης σε Βιομηχανικά Ατυχήματα  Μεγάλης Έκτασης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, η ακύρωση της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, οι επιχωματώσεις της παραλίας στο Ποσειδώνιο και τους Λαχανόκηπους, η δημιουργία επιχειρηματικών κέντρων στους Λαχανόκηπους και στα κεραμεία Αλλατίνη με ειδικούς όρους δόμησης, η μη κατοχύρωση της χρήσης των πρώην στρατοπέδων αποκλειστικά πράσινου είναι κάποιες ενδεικτικές από τις προτάσεις τους.
Το ν. ΡΣΘ που αποσύρθηκε, χωρίς να είναι “φιλοπεριβαλλοντικό” μετά τις αλλεπάλληλες, απροσχημάτιστες παρεμβάσεις που υπέστη επειδή δεν εξυπηρετεί το σύνολο των άμεσων, συγκεκριμένων σχεδίων των επιχειρηματιών και των πολιτικών και ιδεολογικών υποστηρικτών τους, γι' αυτό θέλουν να το προσαρμόσουν κατάλληλα.
Η “ανάπτυξη” Φαρ Ουέστ που μας επιφυλάσσουν, καταλύοντας και απεμπολώντας κάθε εργαλείο σχεδιασμού και ελέγχου, εξυπηρετεί απροκάλυπτα τα επιχειρηματικά συμφέροντα, λεηλατεί το δημόσιο χώρο και τα κοινά αγαθά και προοιωνίζει επιδείνωση της ποιότητας ζωής αλλά και της ασφάλειας των πολιτών.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, θα αντιταχθεί και θα ανατρέψει σύντομα αυτές τις ολέθριες πολιτικές.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης