διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/11/2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου

Η ιστορία με τους 100 απλήρωτους συμβασιούχους του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι λίγο πολύ γνωστή. Εδώ και 7 ολόκληρους μήνες (ήδη είμαστε στον 8ο !!!) δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Σκοπός αυτής της καταγγελίας δεν είναι να περιγράψουμε την τραγική τους θέση, άλλωστε δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από τον Οκτώβριο έβαλε το θέμα των συμβασιούχων πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, μάλιστα καλέσαμε να παραβρίσκονται και οι ίδιοι σε αυτό. Ακόμα περισσότερες φορές ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Θεμελής και υποψήφιος Δήμαρχος με μέλη της παράταξης έπιασαν και τον πρόεδρο και τον Δήμαρχο εξασφαλίζοντας ανέξοδες υποσχέσεις. Το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση στην βουλή, ήδη από τον Οκτώβριο, για το θέμα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, όπου το ένα έριχνε την ευθύνη στο άλλο. Την απάντηση των Υπουργείων την μοιράσαμε στους συμβασιούχους.

Καλό είναι να βγουν και ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα:

Καλούμε όλους τους συμβασιούχους, από όποιον δήμο και να προέρχονται,  στις επερχόμενες δημοτικές –περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, να μαυρίσουν όλους τους
υποψήφιους που όλα τα προηγούμενα χρόνια έστρωσαν το έδαφος για την σημερινή κατάσταση. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση πανελλαδικά και το ΚΚΕ έχουν πάγια και σταθερή θέση για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων στων συμβασιούχων που καλύπτουν ανάγκες των δήμων. Όλες οι άλλες παρατάξεις, ήταν και είναι υπέρ του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη», κεντρικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης με την επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου περιορίζονται δραστικά οι προϋπολογισμοί των δήμων. Η ΕΕ, για την οποία επίσης το στόμα όλων των άλλων παρατάξεων στάζει μέλι, είναι που δεν δέχεται προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άρα στις επικείμενες εκλογές η ψήφος πρέπει να είναι κόκκινη,… για το καλό μας!

Μην υποτιμάτε την δύναμή σας. Θα είμαστε στο πλευρό σας σε όποια μορφή αγώνα και να διαλέξετε, το γνωρίζετε εσείς καλά αυτό, το έχουμε αποδείξει άλλωστε. Μόνο αν ενωμένοι όλοι μαζί προχωρήσετε σε κινητοποιήσεις, τότε θα έχετε θετικά αποτελέσματα. Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς του Δημάρχου, ότι θα σας απολύσει και θα πάρει δίμηνα σε περίπτωση που καταφύγετε σε επίσχεση. Από τώρα σας καλούμε να προειδοποιήσουμε τον Δήμαρχο ότι κάτι τέτοιο δεν θα του περάσει. Από την πλευρά μας θα απαντήσουμε επιθετικά σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους ανήθικη επίθεση του Δημάρχου σε εργαζόμενους που «τολμούν» να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την πληρωμή τους. Εδώ όμως χρειάζεται και εσείς να μπείτε μπροστά.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δημάρχου να προσφύγει ενάντια στην επίσχεση εργασίας συμβασιούχου του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει ούτε το επίδομα που δικαιούται από τον ΟΑΕΔ και αυτή την στιγμή να βρίσκεται εκτός από απλήρωτη και απειλούμενη με απόλυση από τον Δήμαρχο!!!!!

Σας καλούμε όλους εσάς τους συμβασιούχους, σε συζήτηση για το θέμα στα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου στην οδό Κομνηνών 75, λίγο πάνω από το δημαρχείο, την Μεγάλη Τρίτη 15/04 και ώρα 16.30 .

Δυναμώνουμε παντού το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση, σε δήμους και περιφέρεια.