διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/10/2014

Bιώνουμε τις συνέπειες μιας βαθιάς και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης .

 Ωραιόκαστρο 10/04/2014


    Τα τελευταία 3 χρόνια οι Έλληνες βιώνουμε τις συνέπειες μιας βαθιάς και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης που νομοτελειακά μεταλλάσετε σε κοινωνική, επηρεάζοντας τη ζωή, την καθημερινότητα, αλλά κυρίως το μέλλον όλων μας.
    Η ευθύνη μας έγκειται  στην ανοχή που επιδείξαμε, στην αδράνεια που θεσπίσαμε, την αλαζονεία που αναγάγαμε σε ύψιστη αρετή.
    Οι αλλαγές στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι ως Δήμος να προχωρήσουμε είναι ριζικές και ανατρεπτικές. Ωστόσο είναι πλέον φανερό ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει και οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στην ανατροπή της μιζέριας και της υστέρησης και στη θεμελίωση – έστω και με αργούς ρυθμούς – του σύγχρονου Δήμου, του αύριο, ενός πραγματικού Ευρωπαϊκού Δήμου, ενός Δήμου υπόδειγμα.
    Η μεγάλη ανατροπή που επιφέρει η Αυτοδιοικητική ανακατανομή του σχεδίου ‘Καλλικράτης’ στη χώρα, πρέπει, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που θα παρουσιαστούν κατά την εφαρμογή και λειτουργία του, να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και να αναδειχθεί σε ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί αλλά να αξιοποιηθεί στο έπακρο.
    Αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον η
επιλογή των πολιτών και η θετική τους ψήφος προσανατολιστεί στους αποδεδειγμένα ΙΚΑΝΟΥΣ, που συνδυάζουν την διάθεση για προσφορά, με τη βαθιά ΓΝΩΣΗ, την γόνιμη δημιουργικότητα με την αποτελεσματική καινοτόμα δράση και τη ΔΙΨΑ για ανάπτυξη με σύμμαχο την συσσωρευμένη ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    Όραμα της παράταξής μας ‘’πολιτεία με όραμα’’ και δήμαρχο τον Αστέριο Γαβότση, είναι η ισοβαρής ανάπτυξη και ευημερία του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου καθώς θα εγγυάται τη χρηστή διοίκηση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
    Τον ερχόμενο Μάιο ας λειτουργήσουμε μακριά από τις προκαταλήψεις, ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ και τις αγκυλώσεις που μας οδήγησαν στα σημερινά μας αδιέξοδα. Το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκει στη συλλογική δράση και το ατομικό ‘’ΕΓΩ’’ του καθένα από εμάς, μπορεί να φανεί χρήσιμο στην τοπική κοινωνία μόνο εάν ενταχθεί αρμονικά στο συλλογικό ‘’ΕΜΕΙΣ’’, παραμερίζοντας το  <<εγώ>> .
    Στις εκλογές τις 18ης Μαΐου παρουσιάζεται ύστατη ευκαιρία ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας , την αξιοποίηση της οποίας οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά κυρίως στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

                                                    ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ