διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

7/04/2013

ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΚΑΠ, Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ.

Σχόλιο "Τροχού", 4-7-2013.

"Τροχός": Την παρακάτω εισήγηση απέστειλε, σήμερα, η ΚΕΔΕ προς τις ΠΕΔ και τους δήμους της χώρας, για να τη μελετήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους ΆΜΕΣΑ. Οι απόψεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συνεδρίου απ' όπου θα βγει η τελική πρόταση της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με την κατανομή που προτείνεται ο δήμος Ωραιοκάστρου θα λαμβάνει από τους ΚΑΠ 291.004 ευρώ μηνιαίως. Σήμερα λαμβάνει 223.870 ευρώ (ΚΑΠ Ιουνίου), έχουμε δηλαδή μια αύξηση 67.134 ευρώ, 30% περίπου. Η αύξηση όμως του πραγματικού πληθυσμού του ήταν 51%, από 25.231 το 2001 σε 38.185 το 2011, φαίνεται λοιπόν ότι αδικείται σημαντικά από την νέα κατανομή που προτείνεται από την επιτροπή Οικονομικών της ΚΕΔΕ.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου να μελετήσει προσεκτικά την εισήγηση της επιτροπής της ΚΕΔΕ και να διαμορφώσει την δική του πρόταση η οποία θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένη και πειστική για να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του δήμου Ωραιοκάστρου και των κατοίκων. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό διότι θα καθορίσει τους πόρους του δήμου για την επόμενη δεκαετία, θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

 Σχόλιο από το Ωραιόκαστρο -CITY .
 
 Συμφωνούμε απόλυτα με το σχόλιο του << τροχού >> . Διότι πρόκειται για το μέλλον του Δήμου μας . Πρέπει να υπάρξει  κοινή γραμμή και από την αντιπολίτευση , ας σταματήσουμε  μια φορά για το μελλοντικό καλό των δημοτών τις αντιπαραθέσεις .