διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

7/16/2018

Ποιοι διεκδικούν τον Δήμο Ωραιοκάστρου , με ποια προσόντα και με ποιες συμμαχίες !!!

Για άλλη μια φορά το oraiokastro-city η το <<  Ωραιόκαστρο και ενημέρωση >> , δικαιώνεται στης προβλέψεις του για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών .
Το ΣΙΤΥ προέβλεπε πως η διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών θα γινόταν τον Μάιο του 2019 , σε πείσμα πολλών εκλεγμένων και .... << πολιτικών αναλυτών του Ωραιοκαστρου >> που έλεγαν πως οι εκλογές των Δημάρχων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2019. 
Έτσι λοιπόν τον Σεπτέμβριο του 2018 έχουμε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα . Η κατάσταση από πλευράς υποψηφίων Δημάρχων έχει διαμορφωθεί ως εξής .
Ο πρώτος υποψήφιος είναι ο τωρινός Δήμαρχος , Γαβότσης Αστεριος . 
Σαν Δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει μεγάλο έργο στον Δήμο Ωραιοκαστρου , αντιθέτως μόνο παράπονα και θυμό έχει να
εισπράξει σε όλη την διάρκεια της θητείας του . Δεν έχει κάνει κανένα έργο ουσίας και καμία μελέτη που να έχει προοπτική για τον κόσμο που κατοικεί στο Ωραιόκαστρο .
Μας έχει δείξει πως επηρεάζεται από το στενό του περιβάλλον , << τους πραιτοριανούς του >>  , με πολλά λάθη και πολλές παραλήψεις σε όλη την θητεία του .
Το αποκορύφωμα του πολιτικού πανικού του , είναι το δάνειο που άρον άρον θέλει να πάρει για την υποτιθέμενη  << φούσκα στο κολυμβητήριο >> . Θέλει δηλαδή να χρεώσει τους πολίτες του Ωραιοκαστρου με Δάνειο για να κάνει κλειστό το κολυμβητήριο .
Όχι γιατί χρειάζεται σαν έργο , αλλά για να υπάρχει κάτι << μεγάλο >> να δείξει και να καλύψει ενδεχόμενες τρύπες,  από κάπου αλλού . 
Πολλά στελέχη του βγαίνουν στον κόσμο και διατυμπανίζουν πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι μαζί του !! Από τον μεγάλο πανικό που έχει αυτός και μερικοί ακόλουθοι του , αγοράζουν στελέχη από άλλες παρατάξεις !!! Νομίζοντας έτσι πως θα βελτιώσουν την εκλογική του δύναμη !!
Ο κόσμος του Ωραιοκαστρου σίγουρα δεν θα μπορέσει να αντέξει άλλη μια θητεία με τον ίδιο Δήμαρχο ! Έτσι ψάχνει εναλλακτικές λύσεις σε διάφορες νέες παρατάξεις .
Ο Δημήτρης Σαραμαντος έχει ανακοινώσει στον κόσμο του Ωραιοκαστρου πως θα πάρει τις τελικές αποφάσεις τον Οκτώβριο !!
Μέχρι τότε θα έχουν φύγει και οι τελευταίοι εναπομείναντες σύμβουλοι της παράταξης του . Βέβαια ο Σαραμαντος δεν είναι ένας άνθρωπος που καταθέτει εύκολα τα όπλα , αλλά μάλλον πιστεύουμε πως με διάφορες δικαιολογίες θα αποφύγει αυτή την εκλογική αναμέτρηση  , φυσικά με << διάφορες συμφωνίες >> !!!
Έτσι υπάρχει χώρος για δυο νέες πολιτικές  δυνάμεις , η νέα παράταξη του Τσακίρη Παντελή και η παράταξη του Σκαρλατου Παντελή !
Δεν μένει τίποτα άλλο παρά να δούμε τα στελέχη αυτών των νέων παρατάξεων ,  και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας , αυτό βέβαια θα γίνει τον Σεπτέμβριο !! 
Πάντως ο κόσμος του Ωραιοκαστρου βλέπει πολύ θετικά τις νέες παρατάξεις  , τρέχει κοντά τους ,  και με << σιγή ιχθύος >> , να επανδρώσει κάτι νέο που έρχεται , με αρχές και ήθος !!
Ο κόσμος του Ωραιοκαστρου έχει κουραστεί από την διοίκηση Γαβοτση , έχει κουραστεί από την αδιαφάνεια , από το για να γίνει η δουλεία του ,  έπρεπε να βάλει μέσον τον ψευτοκουμουνιστή σύμβουλο του ,  για να βάλει το παιδί στο παιδικό έπρεπε να βρει την φίλη της φίλης . Βαρέθηκε να βλέπει παρωχημένες φιγούρες με διάφορες ιδιότητες , ας πούμε  , << κάτι ξεχασμένοι ηθοποιοί >> , κάτι  αθλητικές ίντριγκες , κάτι νεκροταφεία , κάτι νερά μολυσμένα , κάτι γεφύρια της << Άρτας >> , κάτι φοβισμένα παλληκάρια για το Μακεδονικό , βαρέθηκε να βλέπει τον Δήμο να έρχεται πάντα δεύτερος σε όλες τις αποφάσεις κλπ κλπ κλπ ....
Έτσι για νέες ιδέες ,  νέα προγράμματα , νέα πρόσωπα , για ανάπτυξη  με ήθος , για ένα Ωραιόκαστρο με προοπτικές , για ένα Ωραιόκαστρο που θα πάρει την θέση που του αξίζει , στην Θεσσαλονίκη ........ όλα αυτά και άλλα τόσα τα βρίσκει στα πρόσωπα του Τσακίρη και Σκαρλατου ... !
Ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στην παράταξη του Γιώργου Παπακωνσταντινου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο ίδιος για να βρίσκετε στο προσκήνιο , πολλά στελέχη του έχουν φύγει και επανδρώνουν τις νέες παρατάξεις η τα κενά του Γαβοτση  . Δεν φτάνει το ήθος και η αξιοπρέπεια που έχει ο ίδιος , όταν στην παράταξη του έχει τραμπούκους που επιτίθενται σε γονείς με παιδιά .
Άλλωστε τον κυνηγάει και το φάντασμα της υποστήριξης στον Γαβότση στις περασμένες εκλογές . Ο κόσμος δεν ξέχνα τα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο του Γαβοτση από στελέχη του Γιώργου , που με πάθος έτρεχαν την δεύτερη Κυριακή για την εκλογή του σημερινού Δημάρχου !
Πολλοί λένε πως έχει χάσει την υποστήριξη του Νικόλα και δεν τον βλέπουν πάνω από 7 % , μάλλον με τον καινούργιο νόμο και αν ισχύσει το ποσοστό εισόδου για τους εκλεγμένους , δεν θα είναι κανένας από την παράταξη του σύμβουλος . 
Δεν έχουμε εικόνα ούτε στοιχεία τι θα κάνει ο Ανέστης Πολυχρονιδης , που είναι μια εμβληματική μορφή στον πολιτικό κόσμο του Ωραιοκαστρου . Εικάζεται πως θα αναλάβει την παράταξη που υποστηρίζεται από την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκαστρου , μια παράταξη που ουσιαστικά απέτυχε στις προηγούμενές εκλογές  και  δε περασε το 9% όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτανε το 32 % Πανελλαδικά . Αν δεν αναλάβει αυτή την παράταξη δεν αποκλείεται να τον δούμε με δικιά του παράταξη να έχει την μορφή του  << αουτσάιντερ στον αγώνα  για την Δημαρχεία >> .
Πριν λοιπόν αρχίσει <<  ο αγώνας δρόμου >> τα δεδομένα στο Ωραιόκαστρο είναι αυτά που προαναφέραμε , απομένουν ένας μήνας και κάτι μέρες για να δούμε την έναρξη της εκλογικής μάχης !!!!