διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

6/21/2017

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

























 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωραιόκαστρο, 21/06/2017
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 18 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου Ωραιοκάστρου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ με την επωνυμία «11ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού». Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Ωραιοκάστρου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προβάλλουν και να αναδείξουν την παράδοση μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια.
Το Σάββατο 17 Ιουνίου παρουσιάστηκαν οι χορευτικές ομάδες από το Άβατο Ξάνθης, την Αδριανή Δράμας και το Ερατεινό Καβάλας. Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία της Ε.Π.Ω.Φ. και ακολούθησε το τμήμα δημοτικών χορών του συλλόγου μας. Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι.
Την Κυριακή 18 Ιουνίου παρουσιάστηκαν τα τμήματα ποντιακών χορών της Ε.Π.Ω.Φ. (παιδικό και ενηλίκων), η χορωδία της Ε.Π.Ω.Φ. και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.  
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ω.Φ. θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Ωραιοκάστρου και τους υπαλλήλους του για την πολύτιμη υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχη βοήθεια που
προσέφεραν. Τους χορευτές και χοροδιδασκάλους των ποντιακών τμημάτων και του δημοτικού τμήματος του συλλόγου μας, το μαέστρο, τη μαέστρο και τα μέλη της χορωδίας της Ε.Π.Ω.Φ., όπως επίσης και τους μουσικούς που συνόδευσαν τις χορωδίες και τις χορευτικές μας ομάδες και τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το ποντιακό και παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε. Τις χορευτικές ομάδες που φιλοξενήσαμε για το μουσικο- χορευτικό πρόγραμμα που μας παρουσίασαν. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφαλίων Αριστοτέλης και το Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού για τις παραδοσιακές φορεσιές που μας δάνεισαν. Το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου για την παραχώρηση του χώρου.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές, φίλους και μέλη του συλλόγου για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε θερμά την Palaplast για τη χορηγία ενός ποδηλάτου mountain bike, την εταιρεία Alba και φυσικά όλους τους χορηγούς μας- επιχειρηματίες της πόλης μας, που με τη συμβολή τους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμη Σταυροδρόμι.
Τέλος δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ήσασταν παρόντες και φέτος και τιμήσατε και στηρίξατε με την παρουσία σας και το χειροκρότημά σας το σύλλογό μας.








Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ