διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

10/23/2015









Παρασκευή, 23 Οκτ. 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο “Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε Τ.Τ.) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - Τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α 82/2012) και άλλες διατάξεις”, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης στην τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στον αρμόδιους Υπουργούς , ζήτησε την στήριξη της δημοτικής τηλεόρασης, ενώ τόνισε πως πρέπει να μπει μια τάξη στα  επικίνδυνα, για την υγεία των πολιτών «Πάρκα Κεραιών», κάνοντας ειδική αναφορά στην περιοχή του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου η αναρχία είναι εμφανής.
Ακολουθεί απόσπασμα της τοποθέτησης:
«Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο αυτό βάζει σε τάξη τη λειτουργία των ΜΜΕ. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και το ζητάει από καιρό η κοινωνία. Όλοι γινόμασταν και γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες των φίλων μας, του κόσμου έξω, ο οποίος λέει ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ μπέρδεψαν τον ρόλο τους και από μέσα ενημέρωσης της
κοινής γνώμης και των πολιτών, έγιναν μέσα διαμόρφωσης ή προπαγάνδας της κοινής γνώμης.
Όλοι ζήσαμε αυτό που γινόταν με το δημοψήφισμα, όπου προέβαλαν τα αποτελέσματα των «δημοσκοπήσεων» και μετέδιδαν ότι επρόκειτο να γίνει ντέρμπι και το αποτέλεσμα ήταν κάθε άλλο παρά ντέρμπι: 62%-38%.
Το ίδιο έγινε και με τις εθνικές εκλογές και μάλιστα πολέμησαν κάποιοι από τα ΜΜΕ λυσσαλέα για να μείνουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτός Βουλής. Το ίδιο έκαναν και στις εκλογές του Γενάρη.
Εκείνο που θα ήθελα να πω, κύριε Υπουργέ, είναι να δούμε τι θα γίνει με τα πάρκα κεραιών, γιατί στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάνω στον Χορτιάτη μια κατάσταση, στην οποία πρέπει να μπει ένας έλεγχος.
Επίσης, θα ήθελα να πω ότι ο διαχωρισμός των καναλιών σε εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας μάς βρίσκει σύμφωνους, γιατί κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να στηριχθούν και τα τοπικά κανάλια.
Ακόμη, οι κατηγορίες με βάση τον χαρακτήρα, αν δηλαδή είναι ενημερωτικού χαρακτήρα ή ψυχαγωγικού ή εκπαιδευτικού, και αυτό μας βρίσκει σύμφωνους και θα πρέπει να ελέγχονται κατά πόσο ανταποκρίνεται το περιεχόμενό τους σ’ αυτούς τους χαρακτήρες που έχουν πάρει.
Θα πρέπει επίσης να δούμε τι θα γίνει και με τα δημοτικά μέσα τα οποία πρέπει και αυτά να στηριχθούν, γιατί είναι ένας τρόπος με τον οποίον προβάλλονται τα θέματα τα δημοτικά, τα θέματα των τοπικών κοινωνιών κ.λπ. Το στηρίζουμε, όπως σας είπα από την αρχή.
Αυτά που σας επεσήμανα θα ήθελα να τα προσέξετε, κύριε Υπουργέ.

Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. "