διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

10/07/2015

Απο φέτος o Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ξεκινάει νέα τμήματα KUNG FU . O Δάσκαλος ΙΝΝΟΣ απαντάει σε ερωτήσεις για το άθλημα_τεχνη που διδάσκει εδώ και 35 χρόνια




ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Από φέτος η Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ξεκινάει νέα τμήματα KUNG FU, τι έχετε να μας πείτε σχετικά με αυτό?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το kung fu  είναι μια αρχαία τέχνη, θα έλεγα ότι είναι η βάση όλων των πολεμικών τεχνών. Συνδυάζει και τα τρία στάδια της πυγμαχίας,των λακτισμάτων(κλωτσιές) και πάλης (αρπαγές και πτώσεις με κλειδώματα). Έχει πάρα πολύ γυμναστική στην οποία μπορούν να ασκηθούν από παιδιά προσχολικής ηλικίας(4ετών) έως και ενήλικες στα βαθιά γεράματα θα έλεγα. Στη Δύση οι επιστήμονες το
προτείνουμε ως την καλύτερη άσκηση για το πνεύμα καθώς βοηθάει και στην εξομάλυνση του καθημερινού άγχους και στρες.




ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Πόσα χρόνια ασχολείστε με αυτό το άθλημα-τέχνη?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με την τέχνη του kung fu ασχολούμαι 50 χρόνια και ως προπονητής αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια & Ελληνική Ομοσπονδία WU SHU-KUNG FU η οποία εδρεύει στο Πεκίνο και η αντίστοιχη Ελληνική στην Αθήνα 35χρόνια.Σε αυτά τα 35 έτη ήμουν για πολλά χρόνια προπονητής  στον Γ.Ο.Αμπελοκήπων & Δυτικών Συνοικιών και έχω πολλές διακρίσεις αθλητών μου όλα αυτά τα χρόνια σε πολλά πρωταθλήματα από δια συλλογικά έως και πολλά Παγκόσμια.



ΕΡΩΤΗΣΗ 3
Η Ομοσπονδία τ ι σκοπό έχει? Είναι αναγνωρισμένη όπως η Ομοσπονδία του ΤΑΕ KWO DO & της Πυγμαχίας?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η Ομοσπονδία έχει ως σκοπό την εκμάθηση των μελών της και την συμμετοχή τους σε αγώνες τοπικούς,πανελλήνιους καθώς και σε Διεθνής και Παγκόσμιους. Σαφώς και είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία και είναι η Μόνη αναγνωρισμένη Ομοσπονδία KUNG FU παγκοσμίως και προφανώς και στην Ελλάδα.

Φώτο Αρχείου


ΕΡΩΤΗΣΗ  4
Πείτε μας το λόγο που πρέπει ένα παιδί να ξεκινήσει το KUNG FU καθώς και μια γυναίκα?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το παιδί με την μάθηση της τέχνης του kung fu βοηθάει την ανάπτυξη του ώστε να είναι υγιείς σε πνεύμα και σώμα και θα βοηθήσει στην εξέλιξή του ως προς την κοινωνία (σχολείο κλπ). Το παιδί μαθαίνει πειθαρχία καθώς αυτή η τέχνη είναι μια στάση ζωής. Το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα που με την γυμναστική αποκτάει ένα καλογυμνασμένο σώμα αλλά παράλληλα μαθαίνει αυτοάμυνα όπου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι αναγκαίο να γνωρίζει.