διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

10/28/2015

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2015 στο Ωραιόκαστρο .




Μετά την δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητών και συλλόγων  παρουσία του Δημάρχου και πλήθους κόσμου .
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα παιδιά του αθλητικού συλλόγου Δ.Α.Σ.Ωραιοκαστρου που για πρώτη φορά παρέλασαν . Έτσι άνοιξε η αυλαία της
παρέλασης με τα μικρούς αθλητές να δηλώνουν παρουσία στην γιορτή των Ελλήνων .Μια παρουσία που για μεγάλο διάστημα θα συζητιέται στα στέκια του Ωραιοκαστρου.
Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις Ιταλικές αξιώσεις.
Ότι και να γράψουμε θα είναι λίγα για το έπος του 1940 . Θα αρκεστούμε στον πανηγυρικό της Στέλλας Ιννου που εκφώνησε στην Γαλήνη Ωραιοκαστρου .























Τα βαριά σύννεφα του πολέμου έχουν από καιρό τυλίξει την Ευρώπη. Πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί στενάζουν κιόλας κάτω από τη βαρβαρική μπότα του φασιστικού άξονα. Τα σχέδια για την υποδούλωση του κόσμου στη νέα τάξη πραγμάτων περιλάμβαναν την Ελλάδα. Έτσι πρώτος ο Μουσολίνι δοκίμασε να την καταλάβει.
28η Οκτώβριου 1940. Ένα πρωινό σαν τόσα άλλα. Κι όμως αυτό το πρωινό αποτέλεσε την αρχή ενός έπους, του έπους 1940-1944. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών άρχισε στις 7 το πρωί το πρόγραμμα του με μια είδηση που θα ξεσήκωνε όλη την Ελλάδα. Λίγο μετά τη ραδιοφωνική αυτή μετάδοση το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από πλήθη κόσμου που διαδήλωναν με κάθε τρόπο την πίστη τους για νίκη.
Όλο αυτό το ηρωικό ξεσήκωμα πληρώθηκε με πολύ αίμα.Δοξάτο, Χορτιάτης, Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανος, Καισαριανή  όλη η Ελλάδα ένα θυσιαστήριο. Οι διώξεις, οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, οι εκτελέσεις δε λύγισαν τον ελληνικό λαό. Ακόμα και μικρά παιδιά αγωνίστηκαν για την δική μας ελευθερία.
Οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πέρασαν στην αντεπίθεση, τρέποντας τον εχθρό σε άτακτη φυγή.
Ο αγώνας που ξεκίνησεαπό την 28η Οκτωβρίου 1940 και συνεχίστηκε με την Εθνική Αντίσταση είναι πέρα για πέρα δημιούργημα του λαού μας. Ετούτος ο λαός δικαίωσε και με τους αγώνες του την ιστορική του συνέχεια, διέλυσε το μύθο του μικρού και αδύνατου που πάνταπρέπει να υποτάσσεται στο δίκαιο του ισχυρότερου και απέδειξε πως η λευτεριά δεν είναι δώρο που χαρίζεταιαλλά  αγαθό που κατακτιέται, αρκεί να παλεύει κανείς συνεχώς για αυτήν.
Ας τιμήσουμε σήμερα αυτούς που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο και ας πάρουμε μαθήματα ηρωισμού και τόλμης!




































































































    























































































Από την κατάθεση στεφάνων στην Γαλήνη Ωραιοκαστρου .




































Ωραιόκαστρο .



































































































































































































































































































ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ .