διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/21/2015

Π.Α.Ε.Ε. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Α.Ε.Ε. Μ.ΠΕΜΠΤΗ 9/4/2015, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ




Την Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Αλέξανδρος Μήτσιου, Ορέστης Αγοραστός, Πόλη Βενετικίδου) με την Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου. Η βουλευτής απεδείχθη ιδιαίτερα ενημερωμένη και καταρτισμένη γύρω από τα εργασιακά και τα επαγγελματικά ζητήματα της μικρομεσαίας αγοράς.
Η συζήτηση υπήρξε καλόπιστη και από τις δυο πλευρές προκειμένου να υπάρξει εποικοδομητική συνεννόηση προς όφελος των ελεύθερων επαγγελματιών και των ασφαλιστικών ταμείων τους.
Βέβαια, διαπιστώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση αγκυλώνεται ως έναν βαθμό – παρά τις καλές προθέσεις της – στις οικονομίστικες λογικές των νεοφιλελεύθερων προκατόχων της, ευνοώντας περισσότερο τα νούμερα και λιγότερο την πραγματική ευμάρεια του μικρομεσαίου επαγγελματικού κόσμου που έχει γονατίσει από την πενταετή κρίση.
Ως κίνημα βάσης, εξακολουθούμε τον διάλογο με την
κυβέρνηση Τσίπρα, αναγνωρίζουμε κάποια θετικά βήματα και πιέζουμε θεσμικά για την σταδιακή ικανοποίηση των 8 αυτονόητων σημείων που θέτουμε:
« Αγαπητή Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου,
Το Συντονιστικό Αγώνα σε ευχαριστεί για τη συνάντηση μας και ως κινηματική οργάνωση εκπροσώπησης βάσης των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών, της μικρομεσαίας αγοράς και των ασφαλιζόμενων στον ΟΑΕΕ σου καταθέτουμε τα ακόλουθα κλαδικά μας αιτήματα επιδιώκοντας τη συνδρομή σου για την επίλυσή τους από την κυβέρνηση Τσίπρα:
  1.  Δημιουργία νέας χαμηλής ασφαλιστικής/συνταξιοδοτικής κατηγορίας εισφοράς στον ΟΑΕΕ, πχ 200-300 € το δίμηνο, όπου να εντάσσονται όλοι όσοι το επιθυμούν. Προκειμένου α) να εξακολουθήσουν να εισφέρουν εμπρόθεσμα οι μη οφειλέτες, β) να ξεκινήσουν να εισφέρουν τα τρέχοντα πάγια οι οφειλέτες, γ) να ενταχθούν και όσοι δουλεύουν «μαύρα», πχ ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αισθητικοί, δημοσιογράφοι, γραφίστες, μουσικοί, τεχνικοί, κομμώτριες, μοδίστρες, πρώην έμποροι χωρίς κατάστημα, κλπ ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο θεσμικό σύστημα ασφάλισης και συνταξιοδότησης.   
  2. Πλήρης αποσύνδεση της ρύθμισης για αποπληρωμή χρεών στον ΟΑΕΕ από τις τρέχουσες πάγιες εισφορές, όπως ορίζει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μας υποσχεθήκατε στο κλαδικό Κίνημα.
  3. Κατάργηση του παράλογου και ανεδαφικού Τέλους Επιτηδεύματος των 650€ ετησίως για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πενταετία λειτουργίας (Ν. 3986/2011, άρθ. 31 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4110/2013, άρθ. 10, παρ. 4). Αποτελεί στην ουσία κεφαλικό φόρο –και όχι τέλος δραστηριότητας– για τον αυτοαπασχολούμενο, σε μια εποχή που στην καλύτερη περίπτωση ίσα-ίσα συντηρούμαστε λειτουργικά, και γι’ αυτό δεν δεχόμαστε να τον καταβάλουμε.
  4. Ακύρωση της υπουργικής απόφασης K1-1119 (ΦΕΚ 1859/7-7-2014) για τις 52 Κυριακές εργασίας και προστασία της Κυριακάτικης Αργίας από την κυβέρνηση σε όλη την επικράτεια (Ν. 4177/2013, άρθ. 16 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4314/2014, άρθ. 108), και στην Θεσσαλονίκη –παρά τις εξαγγελίες Τζιτζικώστα-Μπουτάρη υπέρ των 52 εργάσιμων Κυριακών–, όπως μας υποσχέθηκαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Σταθάκης. Το Κίνημα ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ δεν θα σταματήσει εωσότου να δικαιωθούμε!
  5. Να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη από τους προκατόχους σας μηνιαία καταβολή των εισφορών μας προς τον ΟΑΕΕ, διότι σε μια πάσχουσα και διακυμαινόμενη αγορά οι 60 μέρες μας αφήνουν το περιθώριο συγκέντρωσης των απαιτούμενων χρηματικών ποσών για τα πάγια. Οι 30 όμως μέρες μας περιορίζουν, και πρακτικά θα μας καταστήσουν ακόμη πιο ασυνεπείς στις ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σας πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση, γιατί το μέτρο θα δυσχεράνει την είσπραξη των εισφορών περιορίζοντας τη ρευστότητα στο Ταμείο μας.
  6. Παραγραφή των οφειλών μας στα Εμπορικά, Επαγγελματικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια από τα προηγούμενα έτη, πριν την θέσπιση της προαιρετικής συνδρομής (Ν. 4314/2014 & σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις).  
  7. Αφαίρεση από τις οφειλές των συναδέλφων προς τον ΟΑΕΕ των ποσών εκείνων που τους χρεώθηκαν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία τιμωρητικά δεν τους παρεχόταν. Εξάλλου υπάρχει και δεδικασμένο προηγούμενο ως προς την αφαίρεση τέτοιων χρεώσεων από ποσά οφειλών βάσει δικαστικών αποφάσεων.
  8. Παραγραφή των οφειλών μας για χαράτσια και ΕΝΦΙΑ, διότι είναι αντισυνταγματικά και το Κίνημα πρωτοστάτησε στην αμφισβήτησή τους υπερασπιζόμενο το Σύνταγμα της Ελλάδας, πράξη που συνετέλεσε οριστικά στην πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες πανελλαδικά, με καθημερινή επιρροή στα μικρομεσαία πληθυσμιακά στρώματα, έχουμε σφυρηλατηθεί στον αγώνα της επιβίωσης, στηρίξαμε δυναμικά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, και τώρα μέσα από τον θεσμικό διάλογο ζητάμε τα αυτονόητα για την διάσωση της μικρομεσαίας αγοράς, όπως ακριβώς μας υποσχέθηκαν οι νυν κυβερνητικοί εταίροι. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε, μέχρι να δικαιωθούμε σε αυτά τα απλά πραγματάκια, στα 8 σημεία!!»

FACEBOOK: RIZOSPASTIKI ANANEOSI     

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Α.Ε.Ε.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΤΡΙΤΗ 31/3/2015, «ΚΥΡΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ!»

Το Συντονιστικό Αγώνα της Πρωτοβουλίας Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Επαγγελματιών, αποδοκιμάζει την προτροπή της κ.Βαλαβάνη προς τους πολίτες να πληρώσουν τα χαράτσια αναδρομικά και να τα εντάξουν στις δοσολογίες οφειλής προς το δημόσιο, διότι:

  • Η κ. Βαλαβάνη δεν σέβεται τις αρχές του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά υπερασπίζεται νεοφιλελεύθερες μνημονιακές λογικές.
  • Η κ. Βαλαβάνη θα μπορούσε να θεσπίσει: α) τον φόρο του 2% στους εφοπλιστές και στους βιομηχάνους, όπως πρότεινε ο σ/φος Τσίπρας –προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τα χαράτσια/κεφαλικούς φόρους–, και β) τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που ορίζει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
    Εμείς ακολουθήσαμε τις εκκλήσεις του Τσίπρα και του Παυλόπουλου, αντισταθήκαμε με το Κίνημα, πείσαμε χιλιάδες συμπολίτες και συναδέλφους να μην πληρώσουν τα χαράτσια/κεφαλικούς φόρους, και μέσα από αυτές τις ζυμώσεις τους προτρέψαμε να στηρίξουν και να ψηφίσουν τα σημερινά κόμματα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, για να κάνουν εσάς υπουργό κ. Βαλαβάνη, που τώρα μας ζητάτε και τα ρέστα! Ε, ΟΧΙ!
    Με την στάση σας κ. Βαλαβάνη εκθέτετε τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταπατάτε το Σύνταγμα της Ελλάδας, προσβάλετε τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα! Ο σ/φος Τσίπρας καλό είναι να σας ζητήσει να ανακαλέσετε!
    Όπως έγραψε πρόσφατα ο συναγωνιστής Κώστας Βαξεβάνης το φάντασμα του Αλλιέντε πλανάται πάνω απ’ την Ελλάδα, και στα δύσκολα δεν θα σας προστατέψουν οι δυνάμεις αστυνομικής καταστολής των γραφείων σας, αλλά το Κίνημα και η αγάπη του Ελληνικού Λαού που εσείς προσβάλετε!
    Η ΠΑΕΕ καλεί σε υπεράσπιση του Συντάγματος και θυμίζει ότι το Άρθρο 4 – Παρ. 5, ορίζει ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν αναλογικά στα δημόσια βάρη (εξ ου και ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης), ενώ το Άρθρο 120 μας υποχρεώνει να μην τηρούμε αντισυνταγματικούς νόμους, γιατί αυτό είναι το χρέος μας προς την Πατρίδα και τη Δημοκρατία (εξ ου και η υπερψήφιση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης).    
     [FACEBOOK: RIZOSPASTIKI ANANEOSI, EMAIL: rizospastikiananeosi@gmail.com]