διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/23/2015

Καταγγελία Πολίτη Για Το ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου


Του ΣΥΡΙΖΑ ο πωλητής-Η περίπτωση Ωραιοκάστρο

Οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 μας έδειξαν ότι η κυβερνητική πλέον παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται σε στενά πολιτικά πλαίσια ούτε σε μονοκομματικά οικόπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δυναμική που αναπτύσσει συνεχώς, με το φιλολαϊκό του λόγο και τις αδογμάτιστες πρακτικές του παρουσιάζει αυξανόμενη εξάπλωση μεταξύ των ψηφοφόρων και των υποστηρικτών του πρώην μνημονιακού κατεστημένου, ξεπερνώντας το 40% δημοκοπικά. Ως εκ τούτου οι επιλογές του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα, η συμπολίτευση με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον κ.Καμμένο, η υπουργό ποίηση εξωκομματικών προσωπικοτήτων κ.α.,δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα εξαπλώνεται σαρωτικά μέσα στα μικρομεσαία στρώματα παραμερίζοντας τις διαχωριστικές και διχαστικές γραμμές του πολιτικού παρελθόντος.
Αυτή η επιτυχής τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το κυρίαρχο λαϊκό συναίσθημα.
Ατυχώς βλέπουμε παλιούς κομματάρχες του πάλαι ποτέ ΣΥΝ να φαντάζουν τόσο πεπερασμένοι, αντιδραστικοί και σχεδόν βλαπτικοί για το μέλλον της κυβέρνησης και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξακολουθούν να θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ κομματικό τους μικρομάγαζο. Χαρακτηριστική ως προς την παλαιό κομματική διαχείριση αποτελεί η περίπτωση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Με επικεφαλής το Γρήγορη Εδιρνελη που αναπαρήγαγε το παρωχημένο μοντέλο του μεσήλικα δικηγόρου με όπλα του τη γραβάτα, τους χαμηλούς τόνους και το γλυκανάλατο προφίλ, η παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο Θεσ\νικης πάτωσε, αγγίζοντας μόλις ένα 6,5% από την πίτα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στον ίδιο δήμο την ίδια περίοδο στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 28%! Δυστυχώς ούτε το brandname του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο λαοπρόβλητος και δημοφιλής Αλέξης Τσίπρας δεν έσωσαν την παράταξη ”Αλληλεγγύη-Ανατροπή ” από το μονοψήφιο ποσοστό της. Η έντονη εσωστρέφεια, η απουσία δυναμικότητας και προσωπικοτήτων καθώς και το άνευρο, άχρωμο και άοσμο προφίλ του επικεφαλής έδωσαν το στίγμα στην παράταξη που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο ότι πρόκειται για ένα γκρουπούσκουλο που λειτουργεί με σκοπό την ανάδειξη του επικεφαλής Γρηγόρη Εδιρνελη και την ταύτιση του ιδίου με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της παράταξης. Υπό την καθοδήγησή του η παράταξη λειτούργησε ως απλό δεκανίκι του ιδίου στην προσπάθεια της αυτοπροβολής του με απώτερο σκοπό την ανεπιτυχή – εν τέλει- απόπειρά του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό άλλωστε, όταν σε ολόκληρο το δήμο Ωραιοκάστρου κατάφερε να πάρει μόνο 6,5% ενώ είχε όπλα στη φαρέτρα του τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και κανέναν υποψήφιο δήμαρχο που να εκφράζει το χώρο της κεντροαριστεράς απέναντί του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό σε πείσμα κάποιων ” γνήσιων αγωνιστών της αριστεράς ” όπως ο κ.Εδιρνελης που επιμένουν να αναλώνουν την ιδιότητα του Συριζαιου σε ένα κλειστό κομματικό γκρουπ -σχεδόν ελιτίστικα- προς όφελος όχι της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της, αλλά της προσωπικής του ανάδειξης και αναβάθμισης του πολιτικού του προφίλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν αποτελεί label κανενός κομματικού εργολάβου που θαρρεί ότι άνοιξε “γωνία μαγαζί” και θα εξαργυρώσει την επιταγή στις επόμενες αυτοδιοικητικής εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την έμπνευση κάθε ενεργού πολίτη που δρα κι εμπλέκεται στα κοινά για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου με γνώμονα το γενικό καλό και όχι το ατομικό βόλεμα.

Πολίτης Ωραιοκάστρου και ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ
Αριστείδης Σιούτας
Αναδημοσίευση από scoops