διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

11/17/2014

Το μήνυμα της εξέγερσης της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο, παραμένει πιο επίκαιρο και ζωντανό από ποτέ.


Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 2014





Το μήνυμα της  εξέγερσης της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο, παραμένει πιο επίκαιρο  και ζωντανό από ποτέ.
 ----------
41 χρόνια πέρασαν από την 17η Νοέμβρη του 1973 καιτο μήνυμα της εξέγερσης της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο, κατά της δικτατορικής τυραννίας παραμένει,στις ζοφερές μέρες που διανύουμε,  πιο επίκαιρο και ζωντανό από ποτέ.
Όσες όμως προσπάθειες και να γίνονται από αντιδραστικούς σκοτεινούς κύκλους για να αμαυρώσουν και να σπιλώσουν την μνήμη του αλλά και να διαστρεβλώσουν τις ιδέες του, δεν καταφέρνουν παρά να το ξαναζωντανεύουν και πάλι.
Η καταστολή και τότε και τώρα δεν κατάφερε τίποτε άλλο παρά να δυναμώνει τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση.
Η εφαρμοζόμενη σήμερα σκληρή νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική συναντάει καθημερινά τις αντιστάσεις των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.   Ο Ελληνικός λαός με ενότητα και συλλογική δράση δυναμώνει τους αγώνες του, εμπνεόμενος από τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ τιμά τη μνήμη όλων των ανώνυμων και επώνυμων ηρώων αγωνιστών του Πολυτεχνείου και ζητά από την Πολιτεία και το Δήμο Ωραιοκάστρου να σέβονται και τιμούν τη μνήμη τους και να φροντίζουν να προβάλουν  το παράδειγμά τους στη νέα γενιά με όλα τα μέσα που διαθέτουν.Η ελευθερία, οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η δημοκρατία στις μέρες μας απειλούνται με ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση. Για να τις προασπίσουμε απαιτούνται κοινωνικοί, ενωτικοί και μαζικοί αγώνες. 
Από το Γραφείο Τύπου

Ωραιόκαστρο 17.11.2014