διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/07/2014

Μουσική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες η << Αλληλεγγύη Ανατροπή >>


Ένα δίωρο πρόγραμμα – αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι  της καλής εποχής των μπουάτ της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε χθες Σάββατο 5-4-2014 ο καλλιτέχνης Τίμος Μωραιτόπουλος στους δεκάδες φίλους της καλής και ποιοτικής μουσικής στο δημοτικό κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, επαναφέροντας στη σκέψη όλων των παρευρισκομένων παλιές καλές θύμησες.
Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με έναν μικρό χαιρετισμό από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Γρηγόρη Εδιρνέλη ο
οποίος μίλησε για την στενή, αλληλένδετη και αναγκαία σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πολιτισμό. Παρουσίασε ανάγλυφα και γλαφυρά την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής αρχής στο Ωραιόκαστρο για τον πολιτισμό και τις τέχνες γενικότερα ενώ τόνισε ότι η «προώθηση και ανάδειξή» τους, αποτελεί δυστυχώς τελευταία  προτεραιότητα  για τους διοικούντες τον Δήμο.
 Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στο μέλος της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» κ.Ειρήνη Μήτσιου η οποία παρουσίασε στο κοινό τον κ. Μωραιτόπουλο.
Ο γνωστός καλλιτέχνης ξεκίνησε το πρόγραμμα του με αγαπημένα τραγούδια που ακούγονταν στις μπουάτ της πόλης κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας αλλά και μετέπειτα. Ακολούθως ανέβαιναν σταδιακά στην σκηνή και άλλοι καλλιτέχνες που τραγούδησαν μόνοι τους ή ντουέτο με τον κ. Μωραιτόπουλο γνωστά τραγούδια της εποχής μέχρι που το πρόγραμμα έκλεισε με παλιά κλασικά ρεμπέτικα με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής.
Το κοινό (όλων των ηλικιών) που γέμισε την αίθουσα, συμμετείχε με πάθος στην εκτέλεση των τραγουδιών δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα. Επιπλέον η απουσία μικροφωνικής λειτούργησε θετικά στην επαφή των τραγουδιστών με τους θεατές. Η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση ότι με την πρώτη ευκαιρία η πετυχημένη αυτή μουσική εκδήλωση θα επαναληφθεί.
Η Δ.Κ.Π.Ω. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ευχαριστεί τον κ. Τίμο Μωραιτόπουλο και όλους τους άλλους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή παρουσία τους και την ποιοτική μουσική βραδιά που μας χάρισαν. Ευχαριστεί επίσης θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης για την προσφορά των νόστιμων εδεσμάτων και των ποτών, που  όλα μαζί συνέθεσαν ένα πλούσιο μπουφέ προς μεγάλη ικανοποίηση των  θεατών της εκδήλωσης.