διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/03/2014

Δημιουργία προπονητικού αθλητικού κέντρου επιπέδου εθνικών ομάδων . Πρόταση του Παντελή Πορφυριάδη .

Δημιουργία προπονητικού αθλητικού κέντρου επιπέδου εθνικών ομάδων


Ο ορεινός χώρος που περιλαμβάνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, που στην πραγματικότητα είναι το κέντρο όπου είναι χτισμένος γύρω από αυτόν όλοι οι οικισμοί, πρέπει να αξιοποιηθεί , αφενός διότι είναι το ομορφότερο κομμάτι αφ ετέρου μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχή, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή της κρίσης που επαγγελματίες της περιοχής δίνουν ένα δύσκολο αγώνα για την επιβίωση και οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία.
Στόχος είναι να γίνουμε ένας τόπος καθημερινού τουρισμού, πρώτα δια την ψυχαγωγία των δημοτών μας και στην συνέχεια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και γιατί όχι και της υπόλοιπης χώρας.
Ήδη στο βουνό μας μια μικρή ομάδα νεαρών με χόμπι την ορεινή ποδηλασία κατασκεύασαν μόνοι τους  διαδρομές με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να γίνονται τρεις ποδηλατικές διοργανώσεις και να προπονείτε και μια γνωστή ποδηλατική ομάδα. Ενισχύουμε αυτήν την προσπάθεια κατασκευάζοντας ποικίλης δυσκολίας διαδρομές , από την απλή εκμάθηση για πολύ μικρούς μέχρι και για μεγαλύτερους , πανελλήνιους ή ευρωπαϊκούς αγώνες. Ταυτόχρονα δημιουργούμε θεματικά πάρκα για νεολαία όπως σκειτμπορτ , παρκούρ κλπ
Παράλληλα δημιουργούνται
περιπατικές διαδρομές για όλα τα μέλη της οικογένειας, και απαγόρευση σαυτές την διέλευση αυτοκινήτων, ή και κατασκευή παιδικών χαρών με υλικά εναρμονισμένα στο περιβάλλον του δάσους.
Πριν είκοσι έτη η Κοινότητα του Ωραιοκάστρου  με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα κατασκεύασε ένα δίκτυο υδροδότησης και πυρόσβεσης στο δάσος του Ωραιοκάστρου, έκτοτε δεν μπήκε ούτε μια βρύση για τους περαστικούς τα τελευταία τρία χρόνια μάλιστα δεν υπάρχει ούτε μια σταγόνα νερό στο δίκτυο τη δε δεξαμενή την ηλεκτροκολήσανε έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί, την στιγμή μάλιστα που το αντλιοστάσιο της Νεοχωρούδας απέχει σε ευθεία ένα χιλιόμετρο και θα μπορούσε με ένα μικρό αγωγό και χαμηλό κόστος κατασκευής μόνο με την υπερχείλιση να γεμίζει ! (σε πρόταση δε προς τον Δήμαρχο στην αρχή της θητείας του απάντησε , μας λείπει ένα εξάρτημα ! μάλλον δεν ήρθε ακόμη). Από την στιγμή που γεμίσει η δεξαμενή μπορούν να κατασκευαστούν αρκετοί χώροι υδροληψίας και να επαναλειτουργήσει φυσικά το σύστημα πυρόσβεσης.
Αν θέλουμε όμως να σταθούμε σε περισσότερες οραματικές προτάσεις και φυσικά μόνο με την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ , που όμως αν πετύχουν θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής είναι η κατασκευή προπονητικού Κέντρου Προετοιμασίας Εθνικών Ομάδων !
Τα πλεονεκτήματα είναι ότι την καλοκαιρινή περίοδο το βουνό μας έχει πού δροσερό κλίμα(300 – 350μ υψόμετρο)  και ελαφρύ αεράκι καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας , έτσι με τις κατάλληλες υποδομές να μπορεί να γίνει κέντρο προετοιμασίας πολλών αθλητικών συλλόγων της περιοχής και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της κρίσης δεν θα καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες ξοδεύοντας πολύτιμα χρήματα για την χώρα μας, έτσι αθλητικοί σύλλογοι όλων των κατηγοριών θα μπορούν να κάνουν όλη ή ένα μέρος της προετοιμασίας τους  στον Δήμο μας . μα αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθούν οι καταστηματάρχες της περιοχής άμεσα από τους συλλόγους ή έμμεσα με την διαφήμιση του ονόματος του Ωραιοκάστρου.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι την χειμερινή περίοδο όπου ο βαρύς χειμώνας αναγκάζει τις ποδοσφαιρικές κυρίως ομάδες της βορειοδυτικής Ευρώπης να έχουν παύση των πρωταθλημάτων τους να κάνουν την μικρής διάρκειας χειμερινή προετοιμασία τους στο προπονητικό μας κέντρο (με αυτές τις προδιαγραφές θα κατασκευαστεί) διότι έχουμε έναν πολύ ηπιότερο χειμώνα και σε συνδυασμό με τις οικονομικότερες συνθήκες από άλλα μέρη να γίνει ιδιαίτερα ελκυστικό μέρος.
Αν μπορέσει να πραγματοποιηθεί μια τέτοια προσπάθεια θα δημιουργήσει εκτός των άλλων και πολλές θέσεις εργασίας  

Πορφυριάδης Παντελής