διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

10/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΓΑΒΟΤΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟ << ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ >> ΣΤΙΣ 8.10.2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.10.2013

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ...ΕΦΕΥΡΕΣΗ!!
Η πλήρης απουσία μιας στοιχειώδους κοινής λογικής στην αντιμετώπιση ζωτικών προβλημάτων κοινωνικής σημασίας, εξέθεσε μεγαλόπρεπα για ακόμα μία φορά τον «Ανώτατο Τοπικό Άρχοντα» στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση, ούτε και καμιά νέα προσωπική καινοτομία για τον τρόπο που κινείται και λειτουργεί ο Δ. Σαραμάντος. Αυτό όμως που προκάλεσε την έκπληξη όλων μας, είναι ο αλαζονικός και πλέον ύποπτος τρόπος αντιμετώπισης των μαθητών και γονέων, που έκαναν το ..ατόπημα να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσουν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Το πιο απλό! Συμπαράσταση και κυρίως λύση για το πως θα μπορούν καθημερινά να μετακινούνται  από το σπίτι στο σχολείο!
Η στάση του Δ. Σαραμάντου ήταν το λιγότερο εξοργιστική.
Για τον τοπικό «Άρχοντα» η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία, αποτέλεσε απλώς ένα θέμα «παζαριού» και αναξιοπιστίας, δίνοντας μόνο αόριστες απαντήσεις χωρίς ουσιαστική λύση. Αντιμετώπισε τους παρευρισκόμενους μαθητές ακόμα και με ειρωνεία που φαίνεται πως περισσεύει πολύ από τον ίδιο, ακόμα και όταν βρίσκεται απέναντι σε νέα παιδιά. Χαρακτήρισε την διαμαρτυρία -υπό μορφή κατάληψης του σχολείου από τα παιδιά- ως αντικείμενο μαθητικής εφευρετικότητας για την αποχή τους από τα μαθήματα!! Χωρίς να έχει ο ίδιος την ικανότητα να αφουγκραστεί τους μαθητές που του επεσήμαναν πως αυτή η κίνησή τους αποτελεί συνειδητή πράξη και όχι μια ανεύθυνη «εφευρετικότητα», με την υποστήριξη των γονιών τους μάλιστα..
Είναι εμφανές ότι ο Δ. Σαραμάντος είναι έκτος δικού μας τόπου και κινείται σε άλλη διάσταση χρόνου. Θωρώντας ότι με το να αποποιείται των ευθυνών του και να ...εφευρίσκει (!) αιτίες και αφορμές, στέκεται γερά γαντζωμένος στον δημαρχιακό του θώκο...

Γραφείο Τύπου