διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

6/27/2013

ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ

   Τον τελευταίο καιρό γίνεται αναφορά σε πολλά ΣΑΙΤ αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις για διάφορες προφητείες και προφήτες για τους έσχατους καιρούς και όχι μόνο . Η αποκάλυψη μας μιλά για προβατόσχημους λύκους και ψευδοπροφήτες . Πως όμως θα καταλάβουμε τους προφήτες από τους
ψευδοπροφήτες . Να πούμε κατ" αρχήν ότι μια προφητεία ερμηνεύεται από το γεγονός . Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει προερμηνεία αυτής . Ο Κοσμάς ο Αιτωλός Π.Χ προφήτευσε  για συνομιλία δύο ανθρώπων , πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον . Προφήτευσε επίσης για το κάρο που θα τρέχει χωρίς άλογα πιο γρήγορα και από λαγό , ή ακόμα ότι ο Αλή Πασάς θα πάει στην Κωνσταντινούπολη , αλλά με κόκκινα γένια  , κ.α.  πολλά . Οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνείας σύγχρονης με τον πατροκοσμά  μάλλον θα ήταν άστοχη . Φανταστείτε τους ανθρώπους της εποχής που τα άκουσαν . Μιλάμε για τον 18ο αιώνα ~ ( 1760 ) . Μπορούσαν να φανταστούν το τηλέφωνο ή το αυτοκίνητο ή ακόμα ότι ο Σουλτάνος θα διατάξει τον αποκεφαλισμό του Αλή Πασά ? Έτσι λοιπόν συμβαίνει και με την αποκάλυψη του Ιωάννη . Έχουν χυθεί τόνους μελάνης για πιθανές προερμηνείες . Αυτό όμως που ερμηνεύει την αποκάλυψη είναι τα γεγονότα . Είμαστε σε έσχατους καιρούς ?? Μάλλον ναι  , θα διακινδύνευα να πω . Χρονικά όμως δεν μπορώ να πω τίποτα ούτε εγώ ούτε και κανένας άλλος .
   Αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός , ούτε οι άγγελοι γνωρίζουν . Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε για τα σημάδια των καιρών . Χάραγμα - τσιπ , 666 - barcode , Αντίχριστος - Μεσσίας Εβραίων , ΚΛΠ .
   Προσέξτε όμως τους ψευδοπροφήτες , που όσο περνάει ο καιρός τόσοι πιο πολλοί εμφανίζονται . Ένας ασφαλής καλός τρόπος για να τους καταλάβουμε είναι ότι προφητευουν σχέδια της άλλης πλευράς και όχι το σχέδιο του θεού .
   Αν βγάζουν βιβλία , ιδρύουν δικές τους εκκλησίες , δέχονται πλούσια δώρα , και γενικά κερδίζουν χρήματα από αυτό , σίγουρα απορρίψτε τους . Οι θεόπνευστοι προφήτες ήταν φτωχοί και τις θεϊκές αποκαλύψεις δωρεάν τις έλαβαν και δωρεάν τις μεταφέρουν . Άλλωστε όπως είπε και ο Χριστός μας δεν μπορείς να υπηρετείς δυο Θεούς !! Ή εμένα ή τον Μαμμωνά . Ετοιμάστε τις ψυχές σας λοιπόν και απορρίψτε τους απατεώνες . Ο Χριστός μας θέλει μαχητές του καλού . Η μόνη αλήθεια και το νόημα της ζωής βρίσκονται στο Ευαγγέλιο .

 EXORISTOS .