διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

6/28/2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ GALA ! << ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ >>

   Σε αυτούς τους άσχημους από πολλές απόψεις καιρούς που ζούμε , όπου οι ηθικές αξίες είναι ανύπαρκτες , όπου η κοινωνική αλληλεγγύη είναι θεωρητική και πρακτικά ανύπαρκτη , όπου η λέξη συνάνθρωπος δεν έχει
κανένα ουσιαστικό νόημα , όπου η φτώχεια και η ανεργία κατοικεί μόνιμα στη χώρα μας , αναρωτιόμαστε . Υπάρχει , ηθικό έστω , φως στο τούνελ ???  Και όμως υπάρχει !!!
   Άνθρωποι , με το Α κεφαλαίο , που προσπαθούν με έργα να βοηθήσουν συνανθρώπους τους , δίνοντας υλική και ηθική υποστήριξη .
   Στις 27/ 06 διοργανώθηκε ένα GALA στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου, με σκοπό τη δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου , μια σπουδαία προσπάθεια που αγκαλιάζει συνανθρώπους μας .
   Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας είναι ο σύλλογος  << ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ >>.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των ανθρώπων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις   οικονομικές δυσκολίες . Συγκινητική προσπάθεια που μας κάνει να αισθανθούμε σε αυτές τις στιγμές περήφανοι για την κοινωνία μας . ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ , και σίγουρα οι κόποι και οι προσπάθειες σας θα βρουν και άλλους μιμητές .
  Πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους το GALA του συλλόγου << ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ >> που διοργανώθηκε στο POOL BAR ( GLAMOUR ) στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου .
  Προσπαθήσαμε να κλέψουμε λίγες κουβέντες από ανθρώπους που έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο της αγάπης και της αγαθοεργίας .
  Αρχικά μιλήσαμε με τον κύριο Σιδηρόπουλο Νίκο . Μας είπε τα εξής , << Εκπλαγήκαμε και συγκινηθήκαμε με την συμμετοχή του κόσμου .Ο σκοπός μας είναι ιερός , πολλοί άποροι και ανασφάλιστοι , συντοπίτες μας σε λίγο καιρό δεν θα έχουν πρόβλημα με τα φάρμακα τους . Αφού ξεπεράσουμε μερικά διαδικαστικά προβληματάκια , τον Σεπτέμβριο θα έχουμε και κοινωνικό ΙΑΤΡΕΙΟ .Είναι η πρώτη φορά στο Ωραιόκαστρο που δημιουργούμε , εμείς ο κόσμος , οι εθελοντές φίλοι του αδικοχαμένου << ΧΡΗΣΤΟΥ >> και ο σύλλογος , ένα κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο .Να ξέρετε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τα άλλα φαρμακεία του Ωραιοκάστρου .Μιλάμε ότι θα υφίσταται μόνο για ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη .>>.
Στη συνέχεια κατορθώσαμε και απομονώσαμε, για να κλέψουμε και άλλες λέξεις , την κυρία Ισχνοπούλου Δήμητρα , μας είπε τα εξής . << Είναι ένας μεγάλος στόχος , όχι όμως ακατόρθωτος . Πιστεύουμε ότι σε λίγο καιρό θα είμαστε όλοι περήφανοι που θα έχουμε στο Ωραιόκαστρο το ( φαρμακείο και  ιατρείο . ) Γιαυτό άλλωστε βρισκόμαστε όλοι εδώ .Πιστεύουμε ότι θα έρθει και άλλος κόσμος στην συνέχεια να μας βοηθήσει ,γιατί σε αυτή την προσπάθεια σίγουρα δεν είμαστε μόνοι . Εκτός από τον σκοπό που ήρθαμε εδώ ήταν και μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε με παλιούς φίλους , που για αρκετό καιρό χαθήκαμε .Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε και τους εύχομαι καλό καλοκαίρι .>> .
   Έτσι λοιπόν κρατώντας ένα ποτό στο χέρι χαθήκαμε και εμείς μέσα στον κόσμο , προσπαθούσαμε να  αφουγκραστούμε τις εντυπώσεις τους. Ξεχάσαμε ότι πήγαμε να κάνουμε ρεπορτάζ , ήταν ένα πραγματικό GALA , με πραγματικούς ανθρώπους . Δεν είδαμε μύτες πάνω από τις ομπρέλες  και βλέμματα ΣΝΟΜΠ . Είδαμε κυρίες και κυρίους που ξέρανε γιατί ήταν εκεί και όχι μόνο .
 Βρεθήκαμε λοιπόν, με την κυρία Σιδηροπούλου Νόπη . Μας απάντησε τα εξής . << Εγώ δεν είμαι από το Ωραιόκαστρο , είμαι από την άλλη μεριά της πόλης ,Καλαμαριά . Θέλω όμως να στείλω ένα μήνυμα . Να συνεχίζονται αυτές  οι προσπάθειες , ήρθαμε από μακριά και έμεινα έκπληκτη από το κουράγιο των ανθρώπων που μέσα στον πόνο τους ξεκίνησαν μια τόσο μεγάλη προσπάθεια . όλοι πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για να υλοποιήσουν το κοινωνικό όραμα τους .>> Στη συνέχεια σταθήκαμε στην κυρία Μπογιαρίδου Μαρία , είναι φιλόλογος και διατηρεί γνωστό φροντιστήριο στο Ωραιόκαστρο . Η κυρία Μπογιαρίδου μας είπε . << Αυτό το γεγονός το έμαθα  αργά , αν είχα λίγο χρόνο θα έφερνα όσους φίλους και γνωστούς μπορούσα . Εγώ από την μεριά μου θα βοηθήσω όσο μπορώ , θα το διαδώσω, και αν χρειαστεί θα βοηθήσω και εθελοντικά την προσπάθεια του συλλόγου.Πολλοί πιστεύουν ότι στο Ωραιόκαστρο δεν υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Κάνουν λάθος , υπάρχουν και άποροι και ανασφάλιστοι .>> . Συνεχίζοντας την περιοδεία μας στις διάφορες παρέες σταθήκαμε στον κύριο  Τσαμεσίδη Αντώνη  που μας είπε . << Ήρθαμε για λόγους αγάπης, είμαι θρήσκος άνθρωπος και πιστεύω ότι είναι θέλημα θεού να πετύχουμε . Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια . Μερικοί άνθρωποι μας χρειάζονται περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.Είμαι ευχαριστημένος που βάζω και εγώ ένα λιθαράκι ,μέσα από την ψυχή μου για την υλοποίηση αυτής της ιδέας .>>.   













Συνεχίζοντας πάλι είδαμε τον κύριο Τσακίρη Παντελή  και την πρόεδρο του συλλόγου κυρία Ισχνοπούλου Κική,  που ακούραστα όλο το βράδυ υποδεχότανε τον κόσμο ,και είχαν την επιμέλεια για την επιτυχία του GALA . Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσει αρκετά στοιχεία , για αυτήν την προσπάθεια που γίνεται ούτως ώστε να βάλουμε και εμείς  <<πλάτη>> για το όραμα του συλλόγου << ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ>>.

Υ Σ   Το ρεπορτάζ δεν τελείωσε εδώ σε λίγες ώρες θα δημοσιευτούν φωτογραφίες των καλεσμένων και πολλές άλλες λεπτομέρειες .