διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

10/05/2013

ΤΕΛΕΤΗ << ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ >> ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ Ε ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.

     Στην τελετή που παρακολούθησαν περίπου 150 με 170 άτομα στο Ωραιόκαστρο στον ναό των Ελλήνων στους χώρους της ομάδος Ε , δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση  ,στον Διόνυσο . Τον αγνό ,τον γιο της Σεμέλης και του Διός .
      Τόσο ο Διόνυσος όσο και ο Φοίνικας με τον  Άδωνη και τον Ορφέα ξαναγεννιούνται ,όπως η φύση . Ο άνθρωπος από την φύση του τιμούσε πάντοτε τον θεό Αγώνα και τον Βάκχο και τον Απόλλωνα άσχετα εάν είχαν διαφορετικές ονομασίες σύμφωνα τις διαφορετικές γλώσσες των λαών. Ερευνούσε πάντα προσπαθώντας να ανακαλύψει την  αλήθεια , να αποκτήσει γνώση , αρετή αλλά και με τις Μαινάδες να εκστασιάζεται και με τον ρυθμό του πάνα να χορεύει . Με την μουσική του Ορφέα να εξυγιαίνεται και να θεραπεύεται .
      Η έκσταση και η μυστηριακή του ένωση με τους μυσταγωγούς  , και το θείο , το μοίρασμα των εδεσμάτων και ιδεών συνιστούν την μετάληψη και θεία κοινωνία του Διονύσου και Δήμητρας . Γιατί έτσι οφείλει να είναι ο σωστός άνθρωπος . Να έχει κέφι , να έχει θάρρος , να έχει ήθος , και να τραγουδάει ακόμα και όταν πεθαίνει , αφού είναι ικανός να γαληνεύει τον Κέρβερο και να ξεπερνάει τις αδυναμίες σαν ένας νέος Ηρακλής . Ο θάνατος και η αρπαγή της Περσεφόνης δεν τον τρομάζουν , γιατί είναι το έναυσμα για να κατέβει στο Άδη . Είναι η ευκαιρία να μεγαλουργήσει , να καταστεί ήρωας και ημίθεος και να λατρευτεί σαν θεός .
    Η Ελληνική κοσμοθεωρία σκοπό έχει να απελευθερώσει τον άνθρωπο . Να τον καταστήσει Δαίδαλο , Ίκαρο και αετό .
    Ο δρόμος του Έλληνα ανθρώπου είναι κακοτράχαλος . Έχει όμως την μουσική του Απόλλωνα μέσα του ο όποιος του παίζει με την χρυσή του λύρα . Ο άνθρωπος  Έλληνας οφείλει να ζει με τον ρυθμό και την αρμονία όπως ο Θησέας ο Ηρακλής και ο Ορφέας . Ο Έλληνας είναι ο άνθρωπος της γνώσης ο άνθρωπος της αρετής ο άνθρωπος χωρίς σύνορα και χωρίς φυλετική διάκριση.