διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

4/06/2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 3ης ΥΠΕ





            Θέματα που άπτονται της καλύτερης λειτουργίας των Δομών Υγείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης που είχε  ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς με τον Αναπληρωτή Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Αγάπιο Γαβριηλίδη.
            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα προτεραιότητας που αφορούν στην παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας που λειτουργούν στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
             Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έθεσε το αίτημα να ενταχθεί το  Κέντρο Υγείας Ευόσμου στην πιλοτική λειτουργία Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ ενημέρωσε τον κ. Γαβριηλίδη για τα προβλήματα λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων του ΙΚΑ του Δήμου, ζητώντας τη συνδρομή του για την επίλυση τους.
            “Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της θέτοντας σε
προτεραιότητα τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Βόρειας Ελλάδας σε ό,τι αφορά στις δομές και στις υποδομές υγείας” τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας προσθέτοντας πως “Η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να διεκδικεί και να αναζητά - σε συνεργασία με την ΥΠΕ- λύσεις, με στόχο την αναβάθμιση του συστήματος υγείας σε  τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο”

            Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Αγάπιος Γαβριηλίδης διαβεβαίωσε τη δημοτική αρχή ότι η 3η ΥΠΕ θα συνεχίσει να μεριμνά για τη βελτίωση, την ενίσχυση και την ανάπτυξη των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και στην περαιτέρω βελτίωση των υποδομών που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.