διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

1/10/2018

Ρωτώντας την Χριστίνα -Βαμβάκη-Λιμπατέ .....!


Μιλώντας με την Χριστίνα , είδαμε μια  εικόνα  σικάτης , λιτής
, σοβαρής Συμβούλου , η οποία μιλάει  καθαρά, αργά, δεν κομπιάζει και δεν συνοδεύει τον λόγο της από αμήχανες κινήσεις .  Της  Συμβούλου ,που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα στον πολίτη και προσπαθεί να βρει λύσεις για το καλό του τόπου . 
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Λιμπατέ , έχει δύο παιδιά , 15και 16 χρ και έχει τελειώσει Λογιστική , Διοίκηση επιχειρήσεων και προγραμματίστρια υπολογιστών .

Χριστίνα πες μας πως αποφάσισες να ακολουθήσεις το δρόμο της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση !

ΧΡ.
 Η ενασχόλησή μου έγινε τελείως τυχαία όταν σε μία συνάντηση που είχα με τον δήμαρχο δια μέσου ενός κοινού φίλου , μου πρότεινε να "κατέβω" στις εκλογές του Οκτωβρίου το 2006.
 Εγώ θεώρησα ότι αστειευόταν !!
 Εκείνη την χρονική περίοδο είχα δύο μικρά παιδιά και στο μυαλό μου δεν υπήρχε αυτή η εκδοχή . Τελικά όμως μετά από πολλές συζητήσεις και πολλά προβλήματα που
έβλεπα στον τόπο μου , με  έπεισαν πως έπρεπε να βοηθήσω και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις .  Αποφάσισα λοιπόν να "κατέβω" στις τότε εκλογές , όπου και εκλέχτηκα στο Τοπικό Συμβούλιο Δρυμού του τότε δήμου Μυγδονίας . Έκτοτε συνεχίζω μέχρι και σήμερα να εκλέγομαι Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη του Αστέριου Γαβότση !



Πόσο δύσκολο είναι για μια νέα γυναίκα να είναι σήμερα πολιτικός δεδομένου των δυσκολιών που διανύει η χώρα μας , οι Δήμοι μας , περιφέρειες .. . ?

ΧΡ.
Στη ζωή τίποτα δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε και εύκολο. Για όλα χρειάζεται δύναμη, θέληση και συνεννόηση.
Ναι η χώρα μας περνάει δύσκολες μέρες το ίδιο οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ,αλλά η ζωή δεν σταματάει πουθενά ! 
Αγώνας λοιπόν για να κερδίσουμε ένα καλύτερο αύριο , ο κάθε άνθρωπος φυσικά  από το δικό του χαράκωμα !


Τι σε ενοχλεί περισσότερο στην πολιτική ..;

ΧΡΜε ενοχλεί ο εγωισμός , η αδιαλλαξία  , το "εγώ" και όχι το "εμείς". Οι "κλίκες". Με ενοχλούν αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα . Με ενοχλούν οι  άνθρωποι που βρέθηκαν σε πολίτικες θέσεις χωρίς να έχουν τα προσόντα , με ενοχλούν οι κερδοσκόποι πολιτικοί !!



Ανεργία, φόβος, απαισιοδοξία αυτές οι τρεις λέξεις <<πρωταγωνιστούν>> γύρω μας τα τελευταία χρόνια. Τι σας τρομάζει περισσότερο;

ΧΡ

Δυστυχώς και οι τρεις λέξεις δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα , αλλά αυτή που με τρομάζει περισσότερο είναι η ανεργία γιατί για 'μένα ο φόβος και η απαισιοδοξία είναι τα παράγωγα της ανεργίας.

Ποια γυναίκα αποτελεί το πρότυπό σας…;

ΧΡ
Κάθε άνθρωπος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά βιώματα . Έτσι δεν θα μπορούσα να είχα πρότυπα και δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω κατ΄αυτό τον τρόπο.

Είσαι μια νέα γυναίκα και μητέρα. Πως βλέπεις το μέλλον των νέων ανθρώπων;

ΧΡ
Το μέλλον των νέων ανθρώπων δυστυχώς προδιαγράφεται δυσοίωνο. Νέοι άνθρωποι με σπουδές και όνειρα έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν έναν πολύ δύσβατο δρόμο, πρωτίστως αυτόν της ανεργίας και μετά τα υπόλοιπα που ακολουθούν, φόβος, απαισιοδοξία κ.λ.π. όπως προαναφέραμε. Ας σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα των νέων , ας αφουγκραστούμε τις σκέψεις τους και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί να κατακτήσουμε τις ζωές μας !

Μια στιγμή που σε «σημάδεψε»;

ΧΡ
Η γέννηση των παιδιών μου. Η μητρότητα είναι το υπέρτατο συναίσθημα για μια γυναίκα γιατί σε σημαδεύει σε όλη σου τη ζωή.


Θα παραμείνεις ενεργό μέλος στην πολιτική; Ποιοι οι μελλοντικοί σου στόχοι…?

ΧΡ
Ναι θα παραμείνω ενεργό μέλος στην πολιτική εφ΄ όσον οι πολίτες το επιθυμούν και με τιμήσουν με την ψήφο τους. Στόχος μου είναι να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου και να δίνω λύση στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Μπόγιας Βαγγέλης