διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

12/08/2017

Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση των Ηλεκτροκινήτων Αναπηρικών Αμαξιδίων σε δημότες με κινητικά προβλήματα από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου !!!!


Με συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και αλληλεγγύης “πλημμύρισε” το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου, όπου σε μια σεμνή τελετή ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παρέδωσε σε 14 δημότες με κινητικά προβλήματα σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια, σε μια πρωτοπόρο πανελλαδικά κοινωνική πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει την κοινωνική ένταξη και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.
Με τη δωρεάν παραχώρηση των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων που σήμερα παραδίδουμε σε 14 συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα, προασπίζουμε και στηρίζουμε το  δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, ώστε επιτέλους να
αρθούν οι ανισότητες και οι συνάνθρωποί μας να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή” τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου  κ. Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση της κοινωνικής αυτής δράσης μετουσιώνει τον μακρόπνοο σχεδιασμό για μια κοινωνία που παρέχει στους ανθρώπους με αναπηρία ασφάλεια, φροντίδα και ίσες ευκαιρίες.
Βαθιά συγκινημένοι οι 14 δικαιούχοι των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων – οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων -  εξέφρασαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι για την καθημερινότητά τους η χρήση των αμαξιδίων, συμβάλλοντας στην αυτονομία και στην ανεξαρτησία των μετακινήσεων τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, οι δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη χρήση και λειτουργία των ηλεκτροκινήτων αμαξιδίων και να επιστρέψουν στη συνέχεια στα σπίτια τους με τα σύγχρονα αναπηρικά αμαξίδια που τους παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος.