διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

10/15/2017

Γιορτάστηκε στον Δρυμό Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης η ημέρα Μνήμης Του Μακεδονικού Αγώνα . 15-10-2017 .

 Παρουσία  κόσμου στον Δρυμό Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης  πραγματοποιήθηκε και φέτος με κάθε επισημότητα η εκδήλωση για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα .

Η ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία στην  εκκλησία του Δρυμού και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων του Δρυμού .

Οι κάτοικοι του Δρυμού εργάσθηκαν όλοι ενωμένοι και συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη διατήρηση του Ελληνισμού και την απελευθέρωση της Μακεδονικής γης από την Τουρκική τυραννία και τη Σλαβική επιβουλή.
Το Ελληνικό Προξενείο βλέποντας το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων του Δρυμού εγκατέστησε εκεί κλιμάκιο του Μακεδονικού Αγώνα και το χωρίο μεταβλήθηκε σε
στρατόπεδο διερχομένων αρχηγών, οπλαρχηγών και πολεμιστών Μακεδονομάχων για τη διακίνηση από εκεί όπλων και πυρομαχικών για όλες τις κατευθύνσεις των δρώντων Ελληνικών σωμάτων για Δοϊράνη, Σιδηρόκαστρο, Γιαννιτσά, Βέροια και αλλού. Οι κάτοικοι του Δρυμού είχαν σιδερένια πίστη και πειθαρχία στη δημογεροντία τους και όλα τα ατομικά τους ζητήματα τα έλυνε η δημογεροντία.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση !!

Διακρίνουμε την Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΩ και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Βαμβάκη-Λιμπατε  και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Ωραιοκστρου κ. Καραστερίου Ευάγγελο .