διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

8/17/2017

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ !

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τη βοήθεια του Θεού πανηγυρίσαμε και φέτος, με τον πλέον ιεροπρεπή και σεμνοπρεπή τρόπο, την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, της Εφόρου και σκέπης της Ενορίας και του Δήμου Ωραιοκάστρου. 
Από την 1η μέχρι την 13η Αυγούστου τελέσαμε, καθημερινά, την Θ. Λειτουργία και τις απογευματινές Παρακλήσεις στην Χάρη Της, μνημονεύοντας τα ονόματα των πιστών και παρακαλώντας Την για την κατ' άμφω υγεία όλων. Στις 9 Αυγούστου τελέσαμε το Μυστήριο του ι. Ευχελαίου ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο μικρές Αγρυπνίες.
Την παραμονή της εορτής τελέσαμε την Θ. λειτουργία και το απόγευμα τον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό με την Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Ιωσηφίδη, ο οποίος κήρυξε εξόχως εύστοχα τα σχετικά με το Θεομητορικό πρόσωπο και την συμμετοχή, και συμπροσευχή πατέρων από γειτονικές ενορίες. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η
λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως. 
Ανήμερα της Παναγίας, το πρωί, υποδεχθήκαμε ευφροσύνως τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος ιερούργησε το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας και έδωσε της Αρχιερατικές ευχές Του σε όλους, συνδέοντάς αυτές με την μεγάλη Θεομητορική Εορτή. Μετά του Σεβασμιωτάτου συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού π. Νικόλαος Μοναστηρίδης και ο συνεφημέριος π. Γεώργιος Ματθαιόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέσαμε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τον μεθέορτο Εσπερινό με την Αρτοκλασία των Δωρητών και το Κτητορικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Κτητόρων, Ευεργετών και Αφιερωτών της Ενορίας μας, κλείνοντας έτσι τις εορταστικές εκδηλώσεις της φετινής Πανηγύρεως.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία της πανηγύρεώς μας, το προσωπικό του Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τις κυρίες και τους κυρίους της διακονίας, τους χορούς των ψαλτών, τους Αναγνώστες και ιερόπαιδες του Ναού μας, όσοι πρόσφεραν από το υστέρημά τους, τους ευπρεπιστές και τις ευπρεπίστριες, όσοι πρόσφεραν εδέσματα για την λειτουργία του Ενοριακού μας Ζαχαροπλαστείου, τα αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία και κάβα που πρόσφεραν στην πανήγυρή μας, ους ο Κύριος κατ' όνομα γνωρίζει.
Ευχόμαστε δε και για την πνευματική προκοπή και υγεία του ποιμνίου μας, ιδιαιτέρως όσοι φέρουν και εορτάζουν το Θεομητορικό Της όνομα.
Και του χρόνου με υγεία.