διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

6/23/2017

Οι αλήθειες της ΕΥΑΘ για το νερό στη Μυγδονία . Δύναμη Δημιουργίας- Νέα Πρόταση / 22.06.17





















Έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής για τη Μυγδονία (το κόστος των οποίων δεν γνωρίζει ακόμα ούτε η ΕΥΑΘ), χρόνος δημοπράτησης που ξεπερνά σίγουρα τα τρία χρόνια, αδυναμία διαχείρισης από τη ΔΕΥΑΩ των 3.500 κυβικών νερού ημερησίως χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, κωλυσιεργία εγκρίσεων εργασιών από πλευράς διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου, και αρκετά άλλα. Και αν πρακτικά είναι αδύνατον να συναντήσει κανείς φύκια σε καθαρό νερό, το οποίο μάλιστα πρόκειται να αγοράσει, τα συναντά δυστυχώς πολύ εύκολα στα λόγια του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο οποίος τα πουλάει αβίαστα και ως μεταξωτές κορδέλες.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως για αρκετό καιρό ακόμα οι δημότες στη Μυγδονία θα λένε το νερό νεράκι (με πλήθος νιτρικών και κολοβακτηριδίων), σύμφωνα πάντα με όσα αποκάλυψε ο καθηγητής ΑΠΘ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Γιάννης Κρεστενίτης, στον επικεφαλής της «Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση», Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος της δημοτικής παράταξης και μηχανικό στο επάγγελμα, κ. Βαγγέλη Κανταρτζή, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ενημέρωσε με καθαρές και ξάστερες κουβέντες για όλο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός «προγράμματος» που στόχο έχει να στείλει καθαρό νερό στις βρύσες των πολιτών στη δημοτική κοινότητα του Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα βέβαια με
όσα επιθυμεί η ίδια ως Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης! Διότι από την άλλη πλευρά του σκοτεινού λόφου, του δημάρχου Ωραιοκάστρου δηλαδή, υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και όπως πάντα, μισόλογα και μασημένα λόγια που αποπροσανατολίζουν.
Δεν ακούσαμε για παράδειγμα πουθενά τον κ. Γαβότση να λέει γιατί έχει καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο να δώσει μία έγκριση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού. Δεν ακούσαμε πουθενά να λέει πως ο χρόνος δημοπράτησης και ανάθεσης σε εργολάβο μαζί με την ολοκλήρωση του δικτύου για καθαρό νερό, θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 χρόνια. Δεν ακούσαμε πουθενά να λέει, πως αν ακόμα και σήμερα ήταν ολοκληρωμένα τα έργα, η ΔΕΥΑΩ με το υφιστάμενο και απαρχαιωμένο δίκτυο που διαθέτει δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το νερό που θα έπαιρνε. Δεν τον ακούσαμε πουθενά να λέει, πως το κόστος των εργασιών αγγίζει τα 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ στο Ωραιόκαστρο και 400-500 χιλιάδες ευρώ για τον αγωγό σύνδεσης Μελισσοχωρίου. Δεν τον ακούσαμε πουθενά να λέει, πως είναι πρόθυμος ο κ. Κρεστενίτης (το έχει πει πολλές φορές άλλωστε στο παρελθόν ο άνθρωπος) να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο όποτε και όταν το ζητήσει η διοίκηση, προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος το σώμα των αιρετών για το νερό, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε.
Εμείς όμως, απεναντίας, ακούσαμε τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ και ενημερωθήκαμε αναλυτικά για όλα τα παραπάνω, με πολλές λεπτομέρειες και αποδείξεις. Και διαπιστώσαμε συνάμα τη θετική στάση της ΕΥΑΘ μετά τις δικές μας προτάσεις για κατασκευή παιδικών χαρών και πάρκινγκ (με δική της δαπάνη), που αφορά τις προοπτικές αξιοποίησης των χώρων που ζητά για να στήσει τις δεξαμενές. Καθαρές και ξάστερες κουβέντες...


Από το Γραφείο Τύπου