διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

6/20/2017

Την επέτειο της 19ης Ιουνίου 1913, ημέρα ενάρξεως του Β' Βαλκανικού Πολέμου, τίμησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου !

Στο Μελισσοχώρι και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία ήταν εγκατεστημένο το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την τριήμερη μάχη Κιλκίς-Λαχανά και εκεί όπου βρίσκεται η προτομή του ήρωα Ταγματάρχη Πεζικού Αντωνίου Κουτήφαρη.Η ελληνική επίθεση εκδηλώθηκε το πρωί της 19ης Ιουνίου 1913, σύμφωνα με το
επιτελικό σχέδιο.Οι μάχες από την πρώτη στιγμή ήταν πεισματώδεις και πολλές φορές εκ του συστάδην: σώμα με σώμα και εφ’ όπλου λόγχη. Οι ελληνικές απώλειες υπήρξαν μεγάλες. Λόγω του λοφώδους και γυμνού εδάφους της περιοχής, οι Έλληνες στρατιώτες ήταν διαρκώς εκτεθειμένοι στα εχθρικά πυρά. Μετά από σφοδρές, κατά κύματα, επιθέσεις, ο ελληνικός στρατός το βράδυ της 20ης Ιουνίου βρέθηκε σε απόσταση ολίγων εκατοντάδων μέτρων από τις πρώτες οχυρωματικές θέσεις των υπερασπιστών του Κιλκίς.
Την επέτειο της 19ης Ιουνίου 1913, ημέρα ενάρξεως του Β' Βαλκανικού Πολέμου, τίμησε σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου, παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.
Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, η Δημοτική Κοινότητα Μελισσοχωρίου και η Εκπολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου .