διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

3/23/2017

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕ Ι. ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ι.Μ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                         
                                
Το Σάββατο 18/3 πραγματοποιήθηκε το ημερήσιο προσκύνημα της Ενορίας μας στις Ι. Μονές Κορώνης και Πέτρας Καταφυγίου που βρίσκονται στη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα, στα ιστορικά και πανέμορφα Άγραφα.
Ομάδα πενήντα προσκυνητών με επικεφαλής τον π. Νικόλαο Μοναστηρίδη ξεκινήσαμε στις 7 το πρωί από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και μέσω Λάρισας και Καρδίτσας κατευθυνθήκαμε στην Ι. Μονή Κορώνης όπου οι Πατέρες μας ξενάγησαν και προσκυνήσαμε τη χαριτόβρυτη κάρα του εθνομάρτυρα και νεομάρτυρα Αγ. Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου. Αφού θαυμάσαμε το
καθηλωτικό φυσικό τοπίο, αναχωρήσαμε για την Ι. Μονή Παναγίας Πέτρας Καταφυγίου. Στο μοναστήρι

εγκαταβιώνουν περίπου τριάντα Πατέρες, νέοι στην πλειοψηφία τους, σε δύσκολες συνθήκες, μέσα σε παραπήγματα και κοντέινερ, αφού τα κελιά έχουν από χρόνια καταρρεύσει. Ο αρχοντάρης μας ξενάγησε στο καθολικό της Μονής που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, όπου θαυμάσαμε μεταξύ άλλων τις τοιχογραφίες και τον ξυλόγλυπτο χορό του πολυελαίου, δώρο της Αικατερίνης της Ρωσίας. Στο μοναστήρι λειτούργησε Κρυφό Σχολειό και δίδαξε ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός. Η Ι.Μ. Πέτρας ήταν από τα αγαπημένα μοναστήρια του οπλαρχηγού Καραϊσκάκη.

Στη συνέχεια καταλύσαμε για φαγητό και καφέ στην πλαζ Λαμπερού και απολαύσαμε την υπέροχη θέα στη λίμνη.

Το βράδυ της ίδιας μέρας επιστρέψαμε στον τόπο μας δοξάζοντας τον Θεό για όλα.