διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

2/23/2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ
Χαιρετίζουμε την de facto ίδρυση της Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας – Ροζάβα από τη Συντακτική Συνέλευση με πρωτοβουλία του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (P.Y.D.) και του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου (K.N.C.)!
Η Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας δεν αποτελεί κράτος, αλλά μια αυτοδιοικούμενη επικράτεια περιοχών που απελευθερώθηκαν, ή αντιστέκονται στην ισλαμική τρομοκρατία και στην τουρκική εισβολή, και που παράλληλα πιέζουν την Δαμασκό να προβεί σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό ξεκαθάρισαν ο ηγέτης του PYD Σαλέχ Μουσλίμ και ο εκπρόσωπος Φερίντ Σεντούν, ενώ εγγυήτρια για συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ της κουρδικής πλευράς και της Δαμασκού ανέλαβε η Μόσχα, προκειμένου να δοθεί τέλος στον πόλεμο με νίκη επί των ισλαμιστών και απομάκρυνση των Τούρκων, οπότε η Συρία θα ακολουθήσει μια ομαλή ανασυγκρότηση στη βάση της ομοσπονδιακής δημοκρατίας και της πανεθνικής συνοχής.
Στην Ομοσπονδία συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, κ.ά. με κριτήριο την
κοινή θέληση για ειρηνική συνύπαρξη με πολιτικές αρχές και αξίες στη βάση ενός δημοκρατικού συμμετοχικού μοντέλου των παραδοσιακών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας.
«Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις διαπραγματεύσεις με τη 
Δαμασκό επειδή η Ρωσία είναι εγγυήτρια. Η Ρωσία είναι σε θέση να 
επηρεάσει τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Κούρδος πολιτικός 
Φερίντ Σεντούν στο Sputnik. «Προτείνουμε ένα δημοκρατικό 
ομοσπονδιακό σχέδιο για το μέλλον της Συρίας», ξεκαθάρισε ο 
Σαλέχ Μουσλίμ στο Asia Times.
Είναι άξιοι θαυμασμού οι Κούρδοι σύντροφοι και όλες οι λαϊκές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην ισλαμική τρομοκρατία, στην τουρκική βαρβαρότητα και στην δυτική εισβολή, καταφέρνοντας να εφαρμόσουν ένα σύγχρονο λαϊκό δημοκρατικό σύστημα αυτοδιαχείρισης και αυτονομίας! Όλα δείχνουν ότι θα καταφέρουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Συρία και στη Μέση Ανατολή. Δεν υπέκυψαν στους τρομοκράτες, δεν φοβήθηκαν τους Τούρκους και αξιοποίησαν τις αντιθέσεις των ξένων δυνάμεων προκειμένου να πετύχουν τον πρώτο στόχο, την αυτονομία τους.
Αντίθετα η φοβική Αθήνα παγιδεύεται στις τουρκικές μπλόφες, υποκλίνεται στους ξένους και διαχειρίζεται ένα σύστημα διαφθοράς και υποταγής του πολίτη, χωρίς οράματα και προοπτικές για τον πολύπαθο ελληνικό λαό.
Η Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης οφείλει να υποστηρίξει διπλωματικά την βορειοσυριακή πρωτοβουλία και να ωφεληθεί από τις νέες συμμαχίες που ανατέλλουν.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, 16/02/2017