διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

1/19/2017

Παπακωνσταντίνου: "Γιατί αυτή η επιλογή;"


Σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση», κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης για την καταφανέστατη αδικία με την παράκαμψη των βασικών κριτηρίων (π.χ. απόσταση, περιοχή) επιλογής των σχολικών συγκροτημάτων που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα, ο κ. Γαβότσης απάντησε κατηγορηματικά πως δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη και ότι δεν συμμετείχε στη διαδικασία της επιλογής των 4 σχολείων του Ωραιοκάστρου και του Μελισσοχωρίου.
Χθες λοιπόν, ήρθαν να τον διαψεύσουν τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, o οποίος αποκάλυψε στο «Πρακτορείο FM 104.9» το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι «τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους».
Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τελικά, γιατί επιλέχθηκαν τα σχολικά συγκροτήματα του Ωραιοκάστρου και του Μελισσοχωρίου τα οποία έχουν και τη μεγαλύτερη απόσταση από τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στο εργοστάσιο της «Alexil» στην Λητή, και γιατί αρνείται ο δήμαρχος να αποκαταστήσει αυτή την αδικία;

Από το Γραφείο Τύπου