διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

12/04/2016

ΟΙ Δήμαρχοι τα έχωσαν στην Κυβέρνηση !













Με αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις παρατάξεων και αποχή από τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν όταν ο πρόεδρος, Γιώργος Πατούλης, έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα εάν θα πρέπει το εκλογικό σύστημα να συζητηθεί από την κυβέρνηση τώρα ή αργότερα.

Φυσικά οι Δήμαρχοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν  .

Τον Δήμο Ωραιοκαστρου τον αντιπροσώπευσε ο Δήμαρχος κ. Γαβοτσης που πλαισιωνόταν από την υπεύθυνη γυναικών  Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ Ιννου Στέλλα .

Εμείς σας αναφέρουμε μερικά επίμαχα σημεία  .

Γ . ΠΑΤΟΥΛΗΣ ........( «Ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση; Εγώ είδα αοριστίες. Τα μόνα χαρτιά που άνοιξε δεν είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά με ποιον τρόπο θα εκλεγόμαστε. Αυτό την καίει την κυβέρνηση είπε νωρίτερα απευθυνόμενος στους συνέδρους. )........

Ρωτήσαμε την κ. Ιννου την άποψη της για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μας απάντησε ως εξής .
 
ΣΤΕΛΛΑ ΙΝΝΟΥ ..........(  Πόσο Δημοκρατική κυβέρνηση είναι αυτή που έχουμε , όταν νομοθετεί εν άγνοια της Αυτοδιοίκησης ......)

Ο Ι  Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ε Ι Σ  Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Τ Ε Σ  Θ Ε Σ Ε Ι Σ  Π Ο Υ  Ο Δ Η Γ Ο Υ Ν  Σ Ε  Ρ Η Ξ Η
  1. Καμία περαιτέρω περικοπή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού στον Προϋπολογισμό του 2017 και άμεση συζήτηση με την Κυβέρνηση για την απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων της περιόδου 2010 – 2016, με πρώτο βήμα την απόδοση 215 εκ. ευρώ το 2017.
  2. Επαναφορά της ειδικής δωσιδικίας των δημάρχων, έτσι ώστε να δικάζονται σε πρώτο βαθμό από το Εφετείο. Επίσης, να τίθενται σε αργία οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που παραπέμπονται  αμετακλήτως για κακούργημα, μόνο στην περίπτωση που τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της προσωρινής κράτησης με το παραπεμπτικό βούλευμα (τροποποίηση εδάφ. Β, παρ. 2, άρθρο 236, Ν. 3852/2010).
  3. Η ΚΕΔΕ δεν συζητά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών αρχών, πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του Κράτους. Η ΚΕΔΕ διαφωνεί με την προτεινόμενη από την Κυβέρνηση αλλαγή του εκλογικού συστήματος (απλή αναλογική), διότι αυτή οδηγεί, στην πράξη, σε ακυβερνησία και διάλυση των δήμων.
  4. Εκπόνηση ολοκληρωμένου Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, με την ισότιμη συμμετοχή της ΚΕΔΕ.