διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

12/13/2016

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!

\Το «Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» από τον κ. Γαβότση την ερχόμενη Κυριακή, επιφυλάσσει τελικά ένα πολύ άσχημο δώρο για τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Την αύξηση των δημοτικών τελών για το 2017, σε όλες τις κατοικίες κατά 33% και τους επαγγελματικούς χώρους έως 1.000 τμ κατά 40 λεπτά, και λιγότερο για όλους τους μεγαλύτερους. Μετά λοιπόν τα μισόλογα του δημάρχου περί πτωχεύσεως του δήμου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση σε κατάσταση πανικού και αποσύνθεσης, έπειτα μάλιστα και από τη δημόσια διαφοροποίηση με τις σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Χατζηαγόρου στην Οικονομική Επιτροπή για κακοδιοίκηση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην καθαριότητα (τομέα για τον οποίο τόσο υπερήφανος δήλωνε ο δήμαρχος σε συνέντευξη του το καλοκαίρι σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης), στέλνει προσκλήσεις για δύο ουσιαστικά κατεπείγουσες συγκλίσεις του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μέρα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού και την οριστικοποίηση της  απόφασης για αύξηση των δημοτικών τελών.
Έχουμε χρέος να ενημερώσουμε το δήμαρχο και όσους συνεργάτες του έχουν απομείνει πιστοί σε μία αλλοπρόσαλλη διακυβέρνηση η οποία οδηγεί την κοινωνία στην απόγνωση και τα οικονομικά του δήμου σε κατάρρευση, ότι δεν θα επιτρέψουμε με όσες
δυνάμεις μας δίνει η στήριξη των πολιτών και όσα εργαλεία μας δίνει ο νόμος να περάσει μία τέτοια απόφαση. Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστούν την κοινωνία μέσα στην οποία ζουν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους, και να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό με την αύξηση των δημοτικών τελών. Λυπόμαστε δε, για ακόμη μία φορά, για την απουσία των δημοτικών συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Οικονομική Επιτροπή, οι οποίοι αφού απέκλεισαν σκόπιμα με την ψήφο τους τη συμμετοχή μας σε αυτήν, τώρα με τη στάση τους συναινούν σιωπηλά, αφήνοντας τη διοίκηση να πράττει και να δρα ανενόχλητη. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παράταξη μας Δύναμη Δημιουργίας- Νέα Πρόταση, όπως αγωνίστηκε πέρσι και κατάφερε την κατάργηση του παράνομου χαρατσιού, έτσι και τώρα θα αγωνιστεί για να μην επιβληθεί το νέο αντίστοιχο άδικο χαράτσι. Οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν έχουν καμία υποχρέωση  να πληρώσουν και δεν θα πληρώσουν τις καταδικαστικές αποφάσεις, τα πρόστιμα και την κακοδιοίκηση για τα οποία οι ίδιοι δεν ευθύνονται.



Από το Γραφείο Τύπου